Πε. Σεπ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα

1 min read

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το «κοινωνικό μέρισμα».

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το «κοινωνικό μέρισμα».

Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη, αλλά μετατέθηκε λόγω των πολύνεκρων πλημμυρών στη Δυτική Αττική και αναβλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να ψηφισθεί. Κατά τη συζήτηση εκτιμάται ότι θα παρέμβουν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Το μέρισμα αναμένεται να ψηφισθεί με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς όλα τα κόμματα έχουν προαναγγείλει ότι θα υπερψηφίζουν.

Εξαίρεση είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία κατά την εξέταση του νομοσχεδίου στις επιτροπές επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι έχουν προτείνει τη διανομή τμήματος το μερίσματος στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Δεν είναι γνωστό εάν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προτίθεται να καταθέσει κάποια τροπολογία που θα διοχετεύει μέρος του το μερίσματος στους πληγέντες.

Το μεγαλύτερο μέρος του μερίσματος, 720 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάζεται να διατεθεί ως έκτακτη ενίσχυση σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Ακόμα 315 εκατομμύρια θα δοθούν για επιστροφή της παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων, επιστροφή που είχε ήδη επιδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα υπόλοιπα 360 εκατομμύρια θα δοθούν στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.