ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκουπιδότοπος το Γηροκομείο Αθηνών! Καλά, δεν σκέφτονται του απόμαχους της ζωής;

1 min read

Άδεια πακέτα τσιγάρωνμπουκάλια αναψυκτικών και διάσπαρτες σακούλες με λογιών λογιών απορρίμματα συνθέτουν το σκηνικό της αυλής του Γηροκομείου Αθηνών στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο θλιβερή όταν αντικρίζει κανείς τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που βρίσκονται στο σημείο όπου προαυλίζονται οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι. Πρόκειται για οχήματα που δεν διαθέτουν αριθμό κυκλοφορίας, ενώ κάποια από αυτά παρουσιάζουν και σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι φωτογραφίες που παρουσίασε η εφημερίδα «δημοκρατία» είναι αποκαλυπτικές και φανερώνουν το μέγεθος της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι για την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων που ζουν εντός των τειχών του γηροκομείου.

Θλιβερές εικόνες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με το ίδρυμα, δεν έλαβε καμιά απολύτως απάντηση για το χάος που επικρατεί στον αύλειο χώρο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο αυτοκινήτων. Μάλιστα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ρεπόρτερ της «δημοκρατίας», η γραμματεία του γηροκομείου δεν τον έφερε ποτέ σε επαφή με τον διευθυντή, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα σταμάτησαν να σηκώνουν τα τηλέφωνα.

Αντικρίζοντας κανείς αυτές τις εικόνες, οι οποίες μόνο θλίψη προκαλούν για τους ηλικιωμένους που διαβιούν εκεί και οργή για τους ιθύνοντες, αναρωτιέται για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του γηροκομείου αλλά και τον έλεγχο στον οποίο προβαίνουν οι αρμόδιες Αρχές. Το πρόβλημα ενδεχομένως να γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, εάν η εικόνα του εξωτερικού χώρου προσομοιάζει με όσα συμβαίνουν και στους εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1864 και ανήκει στην Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, η ακίνητη περιουσία του είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο η κακοδιαχείριση το οδήγησε σε αδιέξοδο.

Πλέον, σύμφωνα με τη «δημοκρατία», το πάλαι ποτέ ίδρυμα, το οποίο γνώρισε στιγμές δόξας, υπολειτουργεί, με τους εργαζομένους να είναι απλήρωτους και τις υπηρεσίες να έχουν υποβαθμιστεί, με σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

Δημοσίευση στα Social Media