ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκληρό παζάρι για το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

1 min read

Σκληρό παζάρι για το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Η προσοχή των δανειστών έχει στραφεί στο επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους δανειστές μέσα στην εβδομάδα.

Οι θεσμοί πιέζουν να καταργηθεί το επίδομα των 500 ευρώ ανά τέκνο τον χρόνο, στους τρίτεκνους και πολύτεκνους και να αντικατασταθεί με το επίδομα που παίρνουν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά (40 ευρώ για το πρώτο και 54 ευρώ για το δεύτερο παιδί), κάτι που θα πλήξει 230.000 οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά.

Για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά πιθανότατα θα αντιπροτείνει νέα, πιο αυστηρά, εισοδηματικά κριτήρια με ταυτόχρονη επίσπευση των αντίμετρων από φέτος (αντί του 2018).

Υπενθυμίζεται πως στα αντίμετρα προβλέπεται αύξηση κατά 50% του επιδόματος για το πρώτο παιδί (από 40 ευρώ στα 60 ευρώ το μήνα), αύξηση κατά 85% για το δεύτερο παιδί (από 54 ευρώ στα 100 ευρώ το μήνα) και αύξηση κατά 188% για το τρίτο παιδί (από τα 26 ευρώ στα 75 ευρώ το μήνα).

Το νέο σύστημα οικογενειακών παροχών, που θα περιλαμβάνει τις απαιτούμενες περικοπές, θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, προκειμένου να εξοικονομηθούν έως 259 εκατ. ευρώ τη διετία 2017 – 2018.

πηγη CNN Greece

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση