ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκάει νέο σκάνδαλο με σύζυγο τραπεζίτη

1 min read

Καταγγελία στην Εισαγγελία για την κυρία που έχει εξελιχθεί σε «γύπα» «κόκκινων» δανείων

Φαίνεται πως δεν είναι μόνο η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, φερόμενη ως πρωταγωνίστρια σε γκρίζες υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Μία άλλη καταγγελία στις εισαγγελικές Αρχές, ανώνυμη αυτή τη φορά, εμπλέκει τη σύζυγο εν ενεργεία ανώτατου στελέχους συστημικής τράπεζας σε κυοφορούμενο σκάνδαλο με «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποστολέα, η εν λόγω σύζυγος ασχολείται επαγγελματικά με την είσπραξη «προβληματικών» δανείων και επιδιώκει τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία, η οποία διεκδικεί την αγορά πακέτου… ομοειδών προϊόντων από ελληνικές τράπεζες.
Το γεγονός, εκτός από το προφανές ηθικό ασυμβίβαστο, έχει πιθανότατα και νομικές συνέπειες, ειδικότερα αν αποδειχτεί ότι… Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κυρίως επιχειρηματικά και στεγαστικά), που είναι γνωστά ως «κόκκινα», πωλούνται υπό τη μορφή πακέτων από τις συστημικές τράπεζες σε εξειδικευμένες εταιρείες «γύπες της αγοράς», αντί εξευτελιστικού τιμήματος που αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό της ονομαστικής αξίας τους. Από κει και πέρα οι αγοραστές τέτοιων «πακέτων» αναλαμβάνουν την είσπραξη από τους δανειολήπτες, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα που περιλαμβάνουν κατασχέσεις, αναγκαστικές ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.

Το προβληματικό κεφάλαιο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι ίδιες οι τράπεζες αποφασίζουν με δικά τους κριτήρια τη «σκοτωμένη» τιμή στην οποία θα πωλούν τα προβληματικά δάνεια και η οποία πολλές φορές αντιστοιχεί σε λίγα σεντζ ανά ευρώ.
Γι’ αυτό και οι τραπεζίτες ζήτησαν και πέτυχαν, κατόπιν πιέσεων και των δανειστών, να τους δοθεί ένα είδος ασυλίας, που όμως δεν είναι πλήρης και σε κάθε περίπτωση δεν αγγίζει τις συζύγους τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση