ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ- Απόρρητη έκθεση ΝΑΤΟ προειδοποιεί για επίθεση από Ρωσία

1 min read

nato_4

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Der Spiegel δημοσιεύεται ρεπορτάζ  με τίτλο «Σημαντικός κίνδυνος» και υπότιτλο «Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση, το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι πιθανόν να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία.

Ανώτατα στρατιωτικά στελέχη ζητούν επιστροφή στη δομή διοίκησης του Ψυχρού Πολέμου». Υπάρχουν ελλείψεις σχεδόν σε όλους τους τομείς, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αμφισβητείται ακόμα και η ικανότητα αποτελεσματικής ανάπτυξης της ομάδα άμεσης απόκρισης του ΝΑΤΟ. Συνοπτικά, η απόρρητη έκθεση από τις Βρυξέλλες παρουσιάζει μια εικόνα της συμμαχίας ανίκανης να ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο επίθεσης από τη Ρωσία.

Υπάρχει αδυναμία γρήγορης ανάπτυξης δύναμης, ενώ παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις σε αξιωματικούς και σε προμήθειες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σαφώς, δεν πιστεύει κανείς ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε κάποιο μέλος της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας.

Οι σύμμαχοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι μια αξιόπιστη άμυνα θα αποτρέψει τον Πούτιν να ασκήσει πολιτική πίεση σε χώρες της Αν. Ευρώπης, όπως η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία.

Συνεπώς, τρία χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, υπάρχει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης στην αρχιτεκτονική δομή του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται –μεταξύ των άλλων- στο δημοσίευμα

Πηγή: mignatiou.com

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση