ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε 24ωρη ετοιμότητα τέθηκε ο στόλος των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52 των ΗΠΑ – Αμεση απάντηση της Ρωσίας

1 min read

Σε 24ωρη ετοιμότητα τέθηκε ο στόλος των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52 των ΗΠΑ - Αμεση απάντηση της Ρωσίας

Σε κατάσταση 24ωρης ετοιμότητας θέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείας τα στρατηγικά βομβαρδιστικά τους Β-52, για πρώτη φορά από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Βασική αιτία η κλιμάκωση της έντασης σε διάφορα μέρη του πλανήτη και κυρίως στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η κίνηση όμως δεν έμεινε απαρατήρητη και αναπάντητη από την Ρωσία: Τέθηκαν σε επιφυλακή οι στρατηγικής τριάδα της: Χερσαίες βάσεις, υποβρύχια, στρατηγικά αεροσκάφη.

“Συνολικά 1500 πυρηνικές κεφαλές μπορούν να μεταφερθούν στο πρώτο κύμα”, σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η Ρωσία δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ ότι η ετοιμότητα αφορά μόνο τα τεκταινόμενα στην Κορεατική Χερσόνησο.

O προσωπάρχης της USAF, David Goldfein δήλωσε σχετικά ότι «πρόκειται για ένα επιπλέον βήμα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν ζούμε πλέον σε ένα διπολικό κόσμο, στον οποίο υπάρχουμε εμείς από τη μία και η Σοβιετική Ένωση από την άλλη», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διεξάγονται ήδη εργασίες στη βάση Barksdale, στην πολιτεία της Λουιζιάνα, οι οποίες περιλαμβάνουν και τη δημιουργία δωματίων στα οποία θα μπορούν να διαμένουν μέχρι και 100 μέλη πληρωμάτων των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι τα B-52 κατασκευάστηκαν πριν από σχεδόν 60 χρόνια (το τελευταίο βγήκε από τη γραμμή το 1962) και είναι το παλαιότερο πολεμικό αεροσκάφος που παραμένει επιχειρησιακά ικανό. Έχει βεληνεκές 14.000 χιλιομέτρων και τη δυνατότητα να μεταφέρει όπλα συνολικού βάρους 32 τόνων -ανάμεσά τους και πυρηνικών κεφαλών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu