ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΒΓΗΚΑΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ. ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΤΟ «ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΛΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

1 min read

MAXERI

Ανήμπορη η Αστυνομία να αντιδράσει

Με αίτημα ασφαλείς συνθήκες διαμονής αλλά και σύντομη εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει, εκατοντάδες φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο κυρίως Αφγανικής καταγωγής, κατέλαβαν από χθες το βράδυ το οδόστρωμα μπροστά στον καταυλισμό τους.

Τα γυναικόπαιδα κοιμήθηκαν ήδη πάνω στην άσφαλτο ενώ άνδρες γύρω από φωτιές περιφρουρούν την κινητοποίησή τους.

Από το πρωί σήμερα στη Μόρια η κατάσταση είναι εκρηκτική. Το μεσημέρι μάλιστα υπήρξαν και συγκρούσεις ανάμεσα σε διάφορες εθνοτικές ομάδες φιλοξενουμένων ενώ ένας 55χρονος που έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα έχασε τη ζωή του.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες που διάφορες εθνοτικές ομάδες φτάνουν στην «λύση» των εξεγέρσεων. Η κατάσταση στο νησί τείνει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Οι αρχές και στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν με τις ασπίδες τους φράγματα ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες εθνικές ομάδες «μέχρι την επόμενη φορά», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, η κατάσταση θυμίζει μέρες του φθινοπώρου του 2015. Σε μια δομή με υποδομές στέγασης για 2.000 άτομα διαμένουν 5.500 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά.

Ιθύνοντες και στελέχη του καταυλισμού της Μόριας μιλάνε για μία τεταμένη κατάσταση που μπορεί να εξελιχθεί στο «χειρότερο σενάριο όλων». Ποιο είναι αυτό; Μία γενικευμένη εξέγερση των ήδη υπεράριθμων μεταναστών που φιλοξενούνται στο πολύπαθο νησί.

πηγη makeleio.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu