ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΕΙΕΤΑΙ η ΑΓΚΥΡΑ!Η πλειοψηφία των Τούρκων απαιτεί απόσυρση της χώρας από την συμμαχία…

1 min read

Οι Τούρκοι στο σύνολο τους πλέον τρέφουν  έντονα   αντιαμερικανικά αισθήματα ενώ οι περισσότεροι απαιτούν απόσυρση της χώρας από το ΝΑΤΟ, ειδικά μετά  από το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε κατά τη διάρκεια ασκήσεων της στρατιωτικής συμμαχίας στη Νορβηγία την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ρωσικό άρθρο .

Μάλιστα το 67% των Τούρκων θεωρούν πως η ασφάλεια της γειτονικής χώρας μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς την Ατλαντική Συμμαχία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης  Ekonomi Araştırma (IEA) σε 12 πόλεις της Τουρκίας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες πριν ο σύμβουλος του Ερντογάν προτείνει  στο κοινοβούλιο να επανεξετάσει την συμμετοχή της Άγκυρας στην συμμαχία.

Το ΝΑΤΟ σε σενάρια εκκένωσης στην Κρήτη, ενώ η πλειοψηφία των Τούρκων απαιτεί απόσυρση της χώρας από την συμμαχία - Εικόνα0

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των συμμάχων της  στο ΝΑΤΟ έχουν βρεθεί στο χειρότερο σημείο, λόγω  της  ενεργούς συνεργασίας της Άγκυρας με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για την επίλυση της συριακής κρίσης, καθώς και λόγω της συμφωνίας Τουρκίας-Ρωσίας για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων της Ρωσίας S-400.

 

Εν τω μεταξύ, η έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων Τούρκων πολιτών τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας της Τουρκίας με τη Ρωσία στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας και της άμυνας .

 

Οι δεσμοί ανάμεσα στη στρατιωτική συμμαχία και την Άγκυρα επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της Άγκυρας να αποσύρει 40 Τούρκους στρατιωτικούς από  ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Ατατούρκ απεικονίστηκαν ως  «εχθροί».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση