ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ με τη ΜΥΡΤΩ! Στα δικαστήρια στέλνει την…

1 min read

Απίστευτα πράγματα γίνονται στο «Ελληνικό» κράτος. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο γραφείο του τον μικρό Αμίρ, όμως για τη Μυρτώ που ακόμη παλεύει να ζήσει δεν έχει πει το παραμικρό, αλλά ούτε κι έχει βοηθήσει όπως καταγγέλλει η μητέρα της.

Όπως αναφέρει και το ereportaz.gr, έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια από την επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο η δεκαπεντάχρονη τότε Μυρτώ από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς και η κοπέλα εξακολουθεί να χρειάζεται καθημερινή ιατρική βοήθεια.

Ομως ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βοήθησει έτσι ώστε η Μυρτώ να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, η τωρινή κυβέρνηση, σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας, δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή η Μυρτώ κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας.

Η μητέρα της Μυρτώς, σε συνέντευξη που έδωσε στο radio1d.gr, είπε ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της Μυρτώς. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κ. Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία.

Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς. Βέβαια, τη στιγμή που η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογίες για τα πάντα, ερωτηματικά προκαλεί η άρνηση της κυβέρνησης να καταθέσει μια τροπολόγια που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα και η Μυρτώ θα έχει την περίθαλψη που χρειάζεται.

Με λίγα λόγια το Ελλαδικό κράτος μπορεί να βοηθήσει τους αλλοδαπούς που δέχονται επίθεση, αλλά όχι τους Έλληνες που δέχονται από αλλοδαπούς. Μιλάμε για ένα κράτος που είναι κράτος για όλους, εκτός από αυτούς που το πληρώνουν…

 

ereportaz.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση