ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρωτοφανείς καταστάσεις στον Έβρο: Άραβες αλώνιζαν τα σύνορα συνοδεύοντας παράνομους μετανάστες!

1 min read

Πρωτοφανείς καταστάσεις  στον Έβρο: Άραβες αλώνιζαν τα σύνορα συνοδεύοντας παράνομους μετανάστες!

Αραβικής καταγωγής ομάδα η οποία δραστηριοποιείτο στον Έβρο τέθηκε υπό κράτηση από τις ελληνικές αρχές καθώς διαπιστώθηκε ότι εισήλθε σε στρατιωτική ζώνη.

Την περίεργη αυτή υπόθεση αποκάλυψε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera λε΄γοτνας πως η ομάδα των αράβων, με διάφορα διαβατήρια (ολλανδικά ή γερμανικά) είχε υπό την επίβλεψή της ομάδα παράνομων μεταναστών η οποία εισήλθε στη χώρα από τη περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα πάντα με το Al Jazeera, ο ένας εκ των συλληφθέντων με όνομα Sakir Khader και ολλανδικό διαβατήριο ισχυρίστηκε ότι πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για «πρόσφυγες» που εισέρχονται στη χώρα χωρίς κανένα εμπόδιο μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος, μαζί με δύο Ιρακινούς με γερμανικά διαβατήρια και έναν Γερμανό ακολουθούσαν ομάδα παράνομων μεταναστών και την κατέγραφαν την ώρα που διέσχιζαν την αφύλακτη ελληνο-τουρκική μεθόριο.

Ο άραβας με το ολλανδικό διαβατήριο  τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτική ζώνη. Σύμφωνα με συνάδελφό του, που έχει βρεθεί παλαιότερα στο σημείο για βιντεοσκόπηση, επειδή η περιοχή δεν φέρει σήμανση απαγόρευσης.

Ο συνάδελφός του υποστήριξε ότι ο Σακίρ είχε μαζί του ολλανδικό διαβατήριο και δύο δημοσιογραφικές κάρτες, όμως η αστυνομία στην αρχή δεν τον πίστευε ότι ήταν Ολλανδός. Σύμφωνα με την αδερφή του Σακίρ, οι αξιωματικοί τον έθεσαν υπό κράτηση, λόγω της εμφάνισής του, που θυμίζει Άραβα. Στην πραγματικότητα δε θύμιζε αλλά ήταν Άραβας.

Ο ίδιος έχει και παλαιστινιακό διαβατήριο(!), όμως, σύμφωνα με την αδερφή του, δεν το κουβαλούσε μαζί του.

Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο δίνει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Όπως αναφέρει, ο δημοσιογράφος, ζήτησε και έλαβε στοιχεία για την κίνηση των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έκανε.

Εχθες, στις 10.30 το πρωί, όμως συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη στην περιοχή των Λαβάρων Διδυμοτείχου, μαζί με έναν Γερμανό οπερατέρ και δύο Ιρακινούς ερασιτέχνες φωτογράφους με γερμανικό διαβατήριο, ο ένας εκ των οποίων, μάλιστα, αντιστάθηκε την ώρα της σύλληψης.

Οι τέσσερις θα δικαστούν για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη, ενώ ο ένας εκ των δύο Ιρακινών αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση