ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προειδοποίηση Άγκυρας προς Ουάσιγκτον: «Εάν αποχωρήσουμε από το F-35 θα σας κοστίσει 12 δισ.$»

1 min read

Προειδοποίηση Άγκυρας προς Ουάσιγκτον: «Εάν αποχωρήσουμε από το F-35 θα σας κοστίσει 12 δισ.$»

Έμμεση προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον από την Άγκυρα, ότι μπορεί να διακόψει την προμήθεια του μαχητικού F-35 μέσω του κρατικού πρακτορείου Anadolu Agency (AA), το οποίο απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις του τουρκικού καθεστώτος.

Το ΑΑ σε πληροφοριογράφημα για το μαχητικό F-35 αναφέρει στον κύριο τίτλο του, πόσο θα κοστίσει στο πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροσκάφους Stealth 5ης γενιάς μια ακύρωση της τουρκικής παραγγελίας.

Μάλιστα αυτή τοποθετείται στα 120 αεροσκάφη, δεδομένου ότι τα 20 επιπρόσθετα θα είναι F-35B για το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού ύψους 400  δισ.$ η απώλεια θα ανέλθει στα 12,36 δισ.$ για 120 αεροσκάφη τα οποία κοστολογούνται για την Τουρκία 103 εκατ. $ το καθένα.

Φυσικά το γράφημα αυτό του ΑΑ δεν είναι τυχαίο με το γενικό περίγραμμα των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας το οποίο μόνο καλό δεν είναι .

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΑΑ προκαλεί με τα συγκεκριμένα πληροφοριογραφήματα. Η βρετανική εφημερίδα Econimist εξαπέλυσε σήμερα επίθεση κατά του τουρκικού πρακτορείου αναφορικά με παλαιότερο γράφημα από τον Σεπτέμβριο, όπου όλοι οι στόχοι που απεικονίζονταν ότι μπορεί να καταστρέφει το σύστημα S-400 ήταν αμερικανικά αεροσκάφη.


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση