ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ: ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

1 min read

Ενώ το ξετσίπωτο κομμουνισταριό (κυρίως το εγχώριο, διότι δεν απέμειναν κι άλλοι νοσταλγοί στον κόσμο ολόκληρο…) πανηγυρίζει (με την παρουσία του προέδρου της αστικής δημοκρατίας…) για τα 100 χρόνια από την εκδήλωση του σιωνιστικού πραξικοπήματος των μπολσεβίκων, ο πρόεδρος Πούτιν εγκαινίασε το «Τείχος της Λύπης», ένα μνημείο αφιερωμένο στην μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του κομμουνισμού.

Το «τείχος της Λύπης», έχει μήκος 30 μέτρων και συνιστά ένα σύμπλεγμα προσώπων και ανθρώπινων φιγούρων που περιπλέκονται μεταξύ τους, βρίσκεται επί της λεωφόρου Αντρέι Ζαχάροφ και είναι έργο του διάσημου Ρώσσου γλύπτη Γκεόργκι Φραγνκουλιάν.

Ιδού τι είπε ο πρόεδρος Πούτιν στην ομιλία του:

«Αυτό το φοβερό παρελθόν δεν μπορούμε να το διαγράψουμε από την εθνική μας μνήμη και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να το δικαιολογήσουμε. Ούτε να πούμε ότι έγιναν για το λεγόμενο καλό του λαού. Στον καθένα μπορούσαν να προσάψουν χαλκευμένες και εντελώς παράλογες κατηγορίες, εκατομμύρια άνθρωποι χαρακτηρίζονταν εχθροί του λαού, εκτελέσθηκαν ή έμειναν ανάπηροι, έζησαν τα μαρτύρια των φυλακών ή των στρατοπέδων ή των εξοριών. Ομαδικοί τάφοι με θύματα των διώξεων υπάρχουν αρκετοί στη Ρωσία που μπορεί να τους επισκεφθεί κανείς «για να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία γι’ αυτά τα εγκλήματα. Οι πολιτικές διώξεις υπήρξαν τραγωδία για όλο τον λαό μας, για ολόκληρη την κοινωνία, ένα σκληρό πλήγμα για τον λαό μας, τις ρίζες του, την κουλτούρα του και την αυτογνωσία του. Τις συνέπειες αυτού του πλήγματος τις νοιώθουμε μέχρι σήμερα, γι’ αυτό χρέος μας είναι να μην το ξεχάσουμε. Η ίδια η μνήμη, η σαφής και κατηγορηματική θέση σε σχέση με αυτά τα θλιβερά γεγονότα αποτελούν ισχυρό αναστολέα ώστε να μην επαναληφθούν και πάλι».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση