Πε. Νοέ 26th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προανακριτική για Καμμένο θα ζητήσει η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση

1 min read

του Βασίλη Σκουρή

Τη σύσταση Προανακριτικής των πραγμάτων Επιτροπής -όπως λέγεται πλέον η Προανακριτική- και όχι Εξεταστική προσανατολίζεται να ζητήσει η ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου, σύμφωνα με το real.gr.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που το Μοσχάτο δεν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 εδρών, εκτιμά ότι η πρότασή του για Προανακριτική θα λάβει και τις ψήφους του Κινήματος Αλλαγής υπό την Φώφη Γεννηματά, που έχει πρωτοστατήσει -μαζί με τη ΝΔ και με πρωταγωνιστή τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Ανδρέα Λοβέρδο- στον χαρακτηρισμό της υπόθεσης ως σκάνδαλο.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι πως τόσο στελέχη της ΝΔ, όπως ο Β. Κικίλιας, όσο και του Κινήματος Αλλαγής, όπως ο Α. Λοβέρδος, μιλούν πλέον καθαρά (ασχέτως εάν δεν έχει αποδειχθεί αγοραπωλησία) για οικονομικό σκάνδαλο, κάνοντας λόγο ακόμα και για μίζες.

Ερώτημα, ωστόσο, αποτελεί το τι θα πράξει η ΝΔ εάν φτάσει στη Βουλή σχετική δικογραφία, καθώς, ως γνωστόν, εάν οι εισαγγελείς πέσουν πάνω σε πολιτικό όνομα στέλνουν την υπόθεση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λάβει σχετική απόφαση, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα καταψηφίσει σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης.

Στην περίπτωση, όμως, που η ΝΔ καταθέσει σχετική πρόταση, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, που τώρα αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής θα την υποστηρίξουν, όπως πιθανότατα το ίδιο θα πράξουν και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων βουλευτών.

Την Τρίτη, πάντως, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα αποφασιστεί εάν θα κληθούν ή όχι να καταθέσουν για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Πηγή: Real.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.