Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πολιορκία» στην Χειμάρρα – Νέες κατεδαφίσεις και συλλήψεις ομογενών βίντεο

1 min read

Σε «πολιορκία» από το πρωί της Τρίτης, στις 6 τοπική ώρα  βρίσκεται η Χειμάρρα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πόλη προκείμενου να εμποδίσουν τους κατοίκους να σταματήσουν το έργο των αυθαιρέτων κατεδαφίσεων που συνεχίζει η κυβέρνηση Ράμα.

Γράφει ο Ανδρέας Ντίνης

Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις καταστολής της Αλβανικής αστυνομίας έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή μαζί με τα μηχανήματα τα οποία προχώρησαν στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτιρίων (σύμφωνα πάντα με την Κυβέρνηση Ράμα) των Ελλήνων ομογενών.

Οι κάτοικοι το προηγούμενο διάστημα είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνα το οποίο και  διέταξε το «πάγωμα» των κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, που προωθεί  η κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Οι κατεδαφίσεις όμως, άρχισαν  και πάλι σήμερα το πρωί οπού και κατεδάφισαν Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, που ανήκει σε Έλληνα ομογενή, με την δικαιολογία πως το συγκεκριμένο κτίριο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ακινήτων που αναφέρεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνα, ενώ η  αστυνομία συνέλαβε τον ομογενή ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα όπως βλέπε και στο βίντεο, προπηλακίζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τους εργάτες των μηχανημάτων κατεδάφισης λέγοντας πως τα κτίρια αυτά είναι δικά τους και νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr οι κάτοικοι της Χειμάρρας έχουν ήδη ενημερώσει την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα αλλά και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ετοιμάζουν ακόμα ποιο έντονες κινητοποιήσεις απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα.

himara3-1-561x375 «Πολιορκία» στην Χειμάρρα - Νέες κατεδαφίσεις και συλλήψεις ομογενών

himara5-2 «Πολιορκία» στην Χειμάρρα - Νέες κατεδαφίσεις και συλλήψεις ομογενών

himara4-1 «Πολιορκία» στην Χειμάρρα - Νέες κατεδαφίσεις και συλλήψεις ομογενών

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.