ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια θα είναι η «τύχη» των οικογενειακών επιδομάτων

1 min read

Ποια θα είναι η «τύχη» των οικογενειακών επιδομάτων

Αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια με τα οποία χορηγούνται τα οικογενειακά επιδόματα, ζήτησαν οι Θεσμοί από το υπουργείο Εργασίας

Με την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης για την γ’ αξιολόγηση να ολοκληρώνεται εντός της ημέρας, διαπιστώνονται στην πράξη, τα σημεία εκείνα που οι δύο πλευρές έχουν καταγράψει τις κυριότερες διαφωνίες τους. Το σκέλος των προνοιακών παροχών είναι το βασικότερο που εντοπίστηκε ότι υπάρχει ξανά, διαφορετική προσέγγιση.

Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η εξοικονόμηση δαπανών που απαιτείται, θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις περικοπές ανά υπουργείο. Το λεγόμενο spending review που επιχειρείται σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης, στοχεύει να αποφέρει έως και 400 εκατ. ευρώ μείωση στις δαπάνες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι παρεμβάσεις στα προνοιακά επιδόματα και ειδικά στα οικογενειακά θα είναι περιορισμένες έως μηδαμινές. Εάν όμως κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να προκύψουν παρεμβάσεις που θα κινούνται στο να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια, προς το χειρότερο.

Ήδη στο υπουργείο Εργασίας ετοιμάζονται για να καλύψουν τη δέσμευση που έχουν αναλάβει έτσι ώστε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων, εντός Νοεμβρίου. Η στόχευση που υπάρχει είναι οι όποιες αναπροσαρμογές να επηρεάσουν τις οικογένειες, μετά το δεύτερο παιδί, άρα τρίτεκνους και πολύτεκνους. Για να ισοσκελιστεί η συγκεκριμένη παρέμβαση, αναμένεται να δοθούν πρόσθετες παροχές για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση