ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πλημμύρισαν την αγορά με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ

1 min read

Πλημμύρισαν την αγορά με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Κύκλωμα διακίνησης πλαστών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Κλιμάκιο αστυνομικών συνέλαβε στις 7 και 8 Νοεμβρίου τέσσερα άτομα, ηλικίας από 27 έως 61 ετών, για παραποίηση γνήσιων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ και διάθεση στην αγορά

Σε βάρος των συλληφθέντων (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και Γεωργίας, αντίστοιχα) σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της τέλεσης εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 27χρόνων, προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό γνήσιων εισιτηρίων, τα οποία ήταν επικυρωμένα από ακυρωτικά μηχανήματα. Στη συνέχεια μέσω κατάλληλης υποδομής και ειδικών μεθόδων (λείανση, εμποτισμό σε ειδικό υγρό και συγκόλληση των δυο όψεων) προέβαινε στην εξάλειψη του εντυπώματος των ακυρωμένων εισιτηρίων και τα διέθετε προς πώληση σε περίπτερο, σε περιοχή της Αττικής. Ακολούθως, στην πώληση των παραχαραγμένων εισιτηρίων προέβαιναν ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου (40χρονος ημεδαπός) καθώς και ο υπάλληλος του (48χρονος ημεδαπός).

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ακόμα ότι την παραπάνω επιχείρηση προμήθευε με πλαστά εισιτήρια και 61χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ενώ σημειώνεται ότι την πλαστότητα των εισιτηρίων βεβαίωσαν και οι υπάλληλοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Κατά τις έρευνές που πραγματοποιηθήκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

σε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου διέμενε ο 27χρονος, (1.250) εισιτήρια συνολικά και συγκεκριμένα (25) νοθευμένα εισιτήρια και πλήθος εισιτηρίων που έφεραν εντύπωμα επικύρωσης, που είχαν υποστεί επεξεργασία (διαχωρισμό – αποκόλληση των δυο όψεων τους) καθώς και κατάλληλος εξοπλισμός για τη νόθευση – παραποίηση των εισιτηρίων, όπως αυτοσχέδια ηλεκτρική συσκευή λείανσης, γομολάστιχα, κόλες διαφόρων τύπων, πλήθος κομματιών χάρτου και πλάκες μετάλλου σε διαστάσεις εισιτηρίων κ.λπ., σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αττικής, όπου διέμενε ο 61χρονος (60) νοθευμένα εισιτήρια, αναγραφόμενης αξίας 1,40 ευρώ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν (11) νοθευμένα εισιτήρια, διαφόρων αναγραφόμενων αξιών και στην επιχείρηση – περίπτερο σε περιοχή της Αττικής, (43) νοθευμένα εισιτήρια, αναγραφόμενης αξίας 1,40 καθώς και (49), αναγραφόμενης αξίας 0,60 ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση