ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Παρέμβαση ΣΕΙΣΜΟΣ! Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα…

1 min read

Οι δηλώσεις του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, περί ανάγκης καθαρισμού του ρέματος Δενδροποτάμου, προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο κ. Κυρίζογλου, σε επιστολή του προς το υπουργείο Υποδομών, προειδοποιεί για κινδύνους πλημμυρών στη δυτική πλευρά της πόλης.

Με έγγραφη εντολή προς την αρμόδια εισαγγελέα Περιβάλλοντος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος ή άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί εάν υπάρχουν παραλείψεις που συνδέονται με την πρόκληση φθορών σε στηθαία και αγωγούς υδάτων, εάν υπάρχουν συνθήκες υποβάθμισης του περιβάλλοντος με επιπτώσεις στον άνθρωπο και την ανάπτυξη της βιοποικιλότητας ή εάν έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ανασφάλειας για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή ανθρώπων από ελλιπή καθαρισμό ρεμάτων, χειμάρρων ή πλημμελή διαχείρισή τους.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται η ανάγκη να γίνει αυτοψία από τους διενεργούντες την έρευνα στην περιοχή του επίμαχου ρέματος και να ληφθεί μαρτυρική κατάθεση από τον αρμόδιο δήμαρχο.

 

iefimerida.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση