ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Ανακλήθηκαν οι ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ…

1 min read

Αποκαθίσταται σιγά σιγά το πρόβλημα που προέκυψε τις προηγούμενες μέρες με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όσοι ήθελαν να “σηκώσουν” λεφτά ή να πληρώσουν με κάρτα, δυσκολεύτηκαν.

Τα προβλήματα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ξεκίνησαν από την περασμένη Παρασκευή. Και οι συναλλαγές με κάρτες έγιναν ακόμη πιο δύσκολες το Σάββατο (23.12.2017).

 

Η κίνηση στην αγορά ήταν αυξημένη λόγω των χριστουγεννιάτικων αγορών και φαίνεται ότι το σύστημα δεν… άντεξε! Αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πολλά POS και οι καταναλωτές να αναγκάζονται να πληρώνουν με μετρητά.

 

Εκτός όμως από τις συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες υπήρξαν και προβλήματα για όσους ήθελαν να κάνουν ανάληψη μετρητών μέσω ΑΤΜ.

 

Γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα στις συναλλαγές με κάρτες

Η αιτία ήταν οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο σύστημα. Το οποίο υπεφορτώθηκε. Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν τις τελευταίες 10 μέρες, αλλά έγιναν πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα.

 

Όχι μόνο γιατί πολλοί, ενόψει Χριστουγέννων, «σηκώνουν» λεφτά ή κάνουν περισσότερες αγορές. Το σύστημα συνδέεται με την καταβολή επιδομάτων, τις πληρωμές δώρων και μισθών και μοιραία «υπερφορτώθηκε».

 

Οι μεγάλες τράπεζες έφτασαν στο σημείο να ανακαλέσουν τις χριστουγεννιάτικες άδειες των υπαλλήλων τους και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

 

newsit

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση