ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Δανίας προειδοποιεί κατά του «θανατηφόρου» bitcoin

1 min read

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Δανίας προειδοποιεί κατά του «θανατηφόρου» bitcoin

Οι δυνητικοί επενδυτές του bitcoin θα πρέπει να απέχουν από έναν επικίνδυνο στοιχηματισμό και να μην παραπονεθούν στις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές εάν κάτι πάει λάθος, προειδοποίησε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Δανίας.«Θα πρέπει να απέχετε (από το bitcoin). Είναι θανατηφόρο», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Λαρς Ρόντε, σε συνέντευξή του στο δίκτυο DR που δόθηκε τη Δευτέρα (18/12) στη δημοσιότητα.

Τα σχόλια απηχούν τις ανησυχίες που εκφράζουν άλλοι παράγοντες της αγοράς και κεντρικοί τραπεζίτες ότι θα σκάσει η φούσκα του bitcoin, μετά την αύξηση της τιμής του πάνω από 1.800% από τις αρχές του έτους.

Ο Ρόντε δήλωσε ότι εάν ο κόσμος αποφασίσει να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις του, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι λίγο ή πολύ είναι μόνοι τους.

«Δεν είναι μια ρυθμισμένη αγορά. Δεν είναι η ευθύνη των Αρχών. Είναι ευθύνη του ιδιώτη», δήλωσε ο Ρόντε. Δίνοντας ακόμα περισσότερη έμφαση σε αυτό, ο Ρόντε προειδοποίησε τους επενδυτές να «μην έρχονται και να μας παραπονούνται εάν κάτι πάει λάθος».

Τα ψηφιακά νομίσματα όπως το bitcoin δεν είναι ευρέως αποδεκτά και οι επικριτές τους λένε ότι το γεγονός πως δεν είναι ρυθμισμένα καθιστά τη χρήση τους επικίνδυνη.

«Βλέπω το bitcoin σαν την μανία με τις τουλίπες, που είναι μια φούσκα εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Ρόντε, αναφερόμενος στη φούσκα με τις τουλίπες που έσκασε τον 17ο αιώνα στην Ολλανδία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu