Τε. Οκτ 21st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ερντογάν έστειλε στη φυλακή τον αστυνομικό που του έσωσε τη ζωή τη νύχτα του πραξικοπήματος

1 min read

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διώξεις στην Τουρκία με την εφημερίδα, Hurriyet να φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη σύλληψη και τη φυλάκιση του αστυνομικού που το βράδυ του πραξικοπήματος έσωσε τη ζωή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αστυνομικός Ταγίμπ Σινά Ντογκάν, απολύθηκε από την αστυνομία στις 22 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και στις 20 Νοεμβρίου του 2017 φυλακίστηκε στη διαβόητη φυλακή Σινκάν, στα προάστια της Άγκυρας με την κατηγορία ότι είναι υποστηρικτής του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος και η κυβέρνησή του κατηγορούν ως «ενορχηστρωτή» του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο στη γειτονική χώρα.

Ο αστυνομικός, που ήταν στο τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου που έσωσε τον Ερντογάνεκείνη την νύχτα μεταφέροντάς τον μακριά από το ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας, όπου έκανε τις διακοπές του, κατηγορήθηκε πως χρησιμοποιούσε την εφαρμογή μηνυμάτων ByLock, την οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης FETO του Γκιουλέν για την μεταξύ τους επικοινωνία.

Όσο για τον αστυνομικό αρνήθηκε κάθε σχέση με τον Γκιουλέν. Ο αστυνομικός, που ήταν στο τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου που έσωσε τον Ερντογάν εκείνη την νύχτα μεταφέροντάς τον μακριά από το ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας, όπου έκανε τις διακοπές του, κατηγορήθηκε πως χρησιμοποιούσε την εφαρμογή μηνυμάτων ByLock, την οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης FETO του Γκιουλέν για την μεταξύ τους επικοινωνία.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.