ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οφειλέτες σπεύδουν στις τράπεζες μία ημέρα πριν τον πλειστηριασμό

1 min read

https://1.bp.blogspot.com/-1T1EKnZ_JKM/WghQ6XiFKLI/AAAAAAAAic0/MhaA4gaUHtM2Qn9c-gna6KRQpWVKD9lpwCLcBGAs/s1600/akinita1-800x600.jpg

Αποκαλύπτονται κακοπληρωτές που φοβούνται τους πλειστηριασμούς

Την τελευταία στιγμή σπεύδουν να ρυθμίσουν το δάνειό τους τρεις στους πέντες οφειλέτες, οι οποίοι εμφανίζονται στην τράπεζα με διάθεση να επιτύχουν συμφωνία διακανονισμού, μία μόλις ημέρα πριν από τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους.

Οι οφειλέτες είναι συνήθως διατεθειμένοι σε αυτή την περίπτωση, να καταβάλουν κάποιεςκ από τις ληξιπρόθεσμες δόσεις προκειμένου να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό ή την καταγγελία του δανείου και στη συνέχεια φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν με την τράπεζα ένα είδος ρύθμισης.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι τράπεζες από την πλευρά τους έχουν προετοιμαστεί για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα 15.000 ακινήτων, που θα βγαίνουν σταδιακά σε προγράμματα πλειστηριασμών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 και το 2019.

Στο επίκεντρο βρίσκονται σύμφωνα με την εφημερίδα, βιομηχανικά και εμπορικά ακίνητα, αλλά και σπίτια που είναι εμπορεύσιμα και δεν είναι η πρώτη κατοικία των μικροοφειλετών, αλλά κατοικίες και εξοχικά ηχηρών ονομάτων του επιχειρηματικού κόσμου. Άμεσος στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά και η εμπέδωση ενός αισθήματος δικαίου.

Όπως σημειώνεται, το 2017 ήταν ουσιαστικά η πρώτη χρονιά μετά το 2009, που οι τράπεζες επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν τους πλειστηριασμούς μετά από περίπου οκτώ χρόνια θεσμοθετημένης προστασίας ή άτυπου μορατόριουμ που είχε επιβληθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.