Τε. Δεκ 2nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΝΕΟΣ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ «ΚΩΔΙΚΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. – ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ!

1 min read

https://3.bp.blogspot.com/-Dk4zKX_Uvls/WibHbtTeEFI/AAAAAAAAl9Y/InRdyrNCqKgaZefKMKXGvuky-BCu6X5GgCLcBGAs/s1600/reporting-on-migration-and-minorities-eu-funded-report-guidelines-1024x606-768x455.jpg

 

Γράφει ο Αντίοχος

Ένας νέος «αντιρατσιστικός» δημοσιογραφικός «Κώδικας» για τον χειρισμό των θεμάτων που αφορούν τα «προσφυγάκια», ήρθε «πακέτο» στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων», με αποστολέα την Ε.Ε. (το ειδικό τμήμα «για τα δικαιώματα, την ισότητα και την υπηκοότητα του πολίτη»)!

Όπως αναφέρεται στον «Κώδικα»,«αν και η δημοσιογραφία δεν μπορεί να επιλύσει μόνη της το πρόβλημα της ομιλίας μίσους, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τους υφιστάμενους μηχανισμούς και να υποστηρίξει νέα εργαλεία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους».

Έτσι, ο Κώδικας «συνιστά» στους καθεστωτικούς δημοσιογράφους να αποφεύγουν τις αρνητικές αναφορές για την λαθρομεταναστευτική κρίση («Μην πέσετε στην παγίδα της εστίασης μόνο στις πιθανές αρνητικές πτυχές της μεγάλης κλίμακας μετανάστευσης. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε τη θετική συμβολή της μετανάστευσης και των μεμονωμένων μεταναστών»), και να αποφεύγουν να αναφέρουν εάν ένας «μετανάστης» που διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα βρίσκεται παράνομα στη χώρα, καθώς επίσης την εθνοτική του καταγωγή και το θρήσκευμα του.

Επίσης, τους «συνιστά» να μην επικεντρώνονται σε «ζητήματα όπως το εάν τα αιτήματα των αιτούντων άσυλο είναι αυθεντικά» (καθώς οι περισσότεροι απρόσκλητοι είναι λαθρομετανάστες που δεν δικαιούνται ασύλου).

Σε άλλο σημείο, ο συντάκτης της έκθεσης συνιστά: «Όταν παρατηρούνται προβλήματα στο εσωτερικό του συστήματος ασύλου – π.χ., εξεγέρσεις μεταναστών ή αύξηση της εγκληματικότητας μικρής διάρκειας – ψάξτε κριτικά για τη βασική αιτία, όπως την φτώχεια και την κλιματική αλλαγή».

Στα ρεπορτάζ σχετικά με το Ισλάμ, οι δημοσιογράφοι καλούνται να μην αναφέρουν τον ισλαμικό πολιτισμό ως «βάρβαρο, παράλογο, πρωτόγονο, επιθετικό, απειλητικό ή επιρρεπή στην τρομοκρατία» και όταν μεταδίδουν αρνητικά ή «σχόλια μίσους» για τους μουσουλμάνους, οι δημοσιογράφοι θα πρέπει «να αμφισβητήσουν τυχόν ψευδείς περιστάσεις στις οποίες βασίζονται τα σχόλια αυτά».

«Συνίσταται» επίσης στους δημοσιογράφους να «προσεγγίσουν ομάδες υπέρ των μεταναστών» (ΑΝΤΑΡCIA, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΚΚΕ, αληταριό των Εξαρχείων, κ.λπ.) και να προβάλλουν τις απόψεις τους. Κι όταν εμφανίζονται «πολιτικά ή άλλα δημόσια πρόσωπα» να μιλούν κατά της μετανάστευσης, να «αμφισβητούν τις δηλώσεις τους»!

Τέλος,καλεί τους «πρόθυμους» δημοσιογράφους να καταγγέλλουν αμέσως στις αρχές όσους συναδέλφους τους δεν εφαρμόσουν τις εντολές, με την κατηγορία της «ρητορικής μίσους»!

Κι όχι μόνον αυτούς, αλλά και τους απλούς πολίτες που σχολιάζουν τα άρθρα τους, με μη «πολιτικά ορθό» τρόπο!

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.