ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ από Ερντογάν: “Έχουμε ιστορικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στα Βαλκάνια”…

1 min read

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει ξεφύγει εντελώς.

Πλέον απειλεί τους πάντες και έχει καταστρέψει όλη την εξωτερική πολιτική που είχε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ένα νέο παραλήρημα σε ομιλία του σε τελετή εγκαινίων στην Κόνια, ο Ερντογάν δήλωσε ότι όλος ο πλανήτης ενοχλείται με την Τουρκία γιατί ο λαός της αντιλήφθηκε την πραγματική του δύναμη.

Είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι έχουν λυσσάξει που ο τουρκικός λαός έχει αντιληφθεί ξανά την πραγματική του δύναμη και τα όρια του. Η Τουρκία είναι πλέον μια χώρα που έχει την επίγνωση της δύναμης, των δυνατοτήτων και αυτών που μπορεί να κάνει. Ο τουρκικός λαός μαζί με τους εκατοντάδες εκατομμύρια αδερφούς του είναι αποφασισμένος να πάρει την θέση που του αξίζει στον κόσμο που ξαναϊδρύεται».

Μάλιστα, τόνισε ότι η παρουσία της Άγκυρας στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και στη Συρία είναι δικαιωματική λόγω των ιστορικών δεσμών της από το παρελθόν, εννοώντας φυσικά την Οθωμανική περίοδο, ενώ παρουσίασε ξανά την Τουρκία ως προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων.

Είπε συγκεκριμένα: «Πρέπει να ρωτήσει κανείς σε αυτούς που διερωτώνται τι δουλειά έχει η Τουρκία στο Ιράκ, τη Συρία, τη Σομαλία, την Αφρική, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, “εσείς τι δουλειά έχετε εδώ;”. Αυτοί δεν έχουν έγνοια. Εμείς έχουμε έγνοια και είμαστε εδώ. Διότι εμείς έχουμε πολύ δυνατούς ιστορικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς με όλες αυτές τις περιοχές. Οφείλουμε να σβήσουμε το δάκρυ και να χαϊδέψουμε το κεφάλι κάθε παιδιού που κλαίει».

 

Με πληροφορίες από TRT

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση