Κυ. Οκτ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΝΔ: Τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος στη Βουλή είναι πλαστά

1 min read

ΝΔ: Τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος στη Βουλή είναι πλαστά

Νέες καταγγελίες από την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία αναφέρθηκαν οι τομεάρχες Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στη Βουλή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο τομεάρχες υποστήριξαν ότι τα έγγραφα που προσκόμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για να υποστηρίξει το νόμιμο των χειρισμών για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με πληρεξούσιο τον Βασίλη Παπαδόπουλο, είναι μη γνήσια ή πλαστά. Οι δύο τομεάρχες υποστήριξαν ότι παραβιάστηκε ο νόμος για την πώληση στρατιωτικού υλικού που απαγορεύει ρητώς την ύπαρξη μεσαζόντων.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως «στη διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων, υπογραφή υπάρχει μόνο από την εταιρεία του Παπαδόπουλου. Ο υπουργός Άμυνας απέκρυψε αυτό το γεγονός κάτι που ισοδυναμεί με ψεύδος γιατί παραπλάνησε την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ως προς το κρίσιμο αυτό θέμα. Γιατί ο κ. Καμμένος απέκρυψε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα; Όταν ανέκυψε δημοσιογραφικά το ζήτημα της ύπαρξης της εταιρείας του κ. Παπαδόπουλου, υποστηρίχθηκε ότι δεν ήταν μεσάζων αλλά πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας. Η ίδια εταιρεία όμως για τα ίδια βλήματα στην πορεία προέκυψε ότι είναι πληρεξούσιος της Ιορδανίας και στη συνέχεια ότι εκπροσωπούσε σε άλλα θέματα το Κατάρ και την Κένυα. Μία ανώνυμη εταιρεία λοιπόν από το Κιλκίς πώς βρέθηκε εκπροσωπούσα τεσσάρων κρατών και να δείχνει ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα όπλα που είχε βγάλει στην αγορά η Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

«Ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ότι «τον κ. Παπαδόπουλο δεν τον ήξερε». Και έμαθα τώρα ότι ο Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη που λέει ότι έχει μακρά γνωριμία με τον κ. Καμμένο. Άρα εψεύσθη και ως προς αυτό. Ακολούθως ο κ. Καμμένος προσεκόμισε κάποια έγγραφα, έδωσε ένα κείμενο πληρεξουσιότητας της εταιρείας. Ποιος το έφερε, πού κατετέθη αυτό το κείμενο; Δεν έχει καμία σφραγίδα επικύρωσης, είναι μία απλή εξουσιοδότηση. Όταν αυτό αμφισβητήθηκε, ο κ. Καμμένος είπε ότι “εμείς κάναμε τα νόμιμα και ζητήσαμε από την Σαουδική Αραβία να μας βεβαιώσει ότι το έγγραφο είναι πραγματικό”. Τα έγγραφα όμως που παρουσίασε επιβεβαιώνουν απλώς το προβληματικό της εκπροσώπησης, ενώ ακόμη και στα δύο ακόμη έγγραφα που κατατέθηκαν στην Βουλή για τον end user certificate, τον τελικό χρήστη, εμφανίζεται ως εξαγωγική οντότητα η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου. Όμως άλλο είναι ο πληρεξούσιος και άλλο η εξαγωγική οντότητα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι δύο τομεάρχες υποστήριξαν ότι είναι εργώδης η προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου. Συμπυκνώνοντας: «Έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, δεν ήταν πληρεξούσιος, ήταν μεσάζων και ο νόμος έχει παραβιαστεί, άρα ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Η ανάκριση που θα ακολουθήσει αυτά πρέπει να δείξει. Γιατί παραβίασε το νόμο και παρέβη το καθήκον του, ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, γιατί είπε ψέματα στην επιτροπή εξοπλισμών; Αυτά θα έπρεπε να ερευνήσει η Επιτροπή της Βουλής, όμως αυτή είναι η Βουλή της συγκάλυψης. Όμως είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και άλλη σύνθεση της Βουλής που θα διερευνήσει την υπόθεση. Όταν απαγορεύσαμε τους μεσάζοντες το κάναμε γιατί οι μεσάζοντες δίνανε μίζες. Αυτή η διάταξη παραβιάστηκε και έγινε και τεράστια προσπάθεια να συγκαλυφθεί η παραβίασή της. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης που έφθασε μέχρι να εμφανιστεί ένα άλλο πρόσωπο σαν κακός μεσάζοντας, ο κ. Σφακιανάκης, ως να σχετίζεται με την σύζυγο του προέδρου της ΝΔ. Κάθε μέρα αποκαλύπτονται πράγματα, δεν πρόκειται να την αφήσουμε έτσι την υπόθεση», δήλωσαν οι δύο τομεάρχες της ΝΔ, που συμπλήρωσαν:

«Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή είναι πλαστά. Όταν κάποιος δουλεύει για τη Σαουδική Αραβία εισάγει στρατιωτικό υλικό. Είναι παράδοξο να εισάγει υλικό μία εταιρεία που από τα έγγραφα χαρακτηρίζεται ως εξαγωγική οντότητα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρωθεί η απόφαση για λόγους αρχής: «Οι ανθρωπιστικές ανησυχίες των στελεχών της κυβέρνησης είναι πολύ όψιμες. Μέχρι να έλθουν στην δημοσιότητα τα στοιχεία δεν υπήρχε ευαισθησία. Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι και απεμπλοκής από οποιαδήποτε ευθύνη πολιτική, ποινική ή άλλη».

Κλείνοντας, αφήσαν ανοικτό στο τέλος της έρευνας και με διαφορετική σύνθεση της Βουλής ακόμη και να συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο για τους υπευθύνους, σημειώνοντας ότι στο ποινικό δίκαιο υπάρχει και η έννοια της πρόθεσης και της απόπειρας που περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης, ενώ παράνομο είναι και το να προσπορίζεις παράνομα όφελος σε τρίτους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.