Κυ. Σεπ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για το «success story» της Πορτογαλίας

1 min read

Νέα σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις πρωθυπουργικές δηλώσεις για το παράδειγμα της Πορτογαλίας, μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να προχωρήσει σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Με 3 χρόνια καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε χθες ότι αν εφάρμοζε τις επιλογές της Κυβέρνησης της Ν.Δ., η χώρα μας θα είχε βγει ήδη από τα μνημόνια το 2015. Παραδέχθηκε έτσι ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας από την Πορτογαλία είναι ο ίδιος και η καταστροφική Κυβέρνησή του».

Κυβερνητικές πηγές, με τη σειρά του, απάντησαν ότι «εάν εφαρμόζονταν οι επιλογές της ΝΔ, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα ήταν σήμερα δεδομένη».

«Ευτυχώς», σχολιάζει το Μαξίμου, «η εφιαλτική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι τέλους, όπως ποτέ δεν θα εφαρμοστεί και το πρόγραμμα σοκ και δέους του κ. Μητσοτάκη».

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ακόμα ότι «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση».

«Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.