ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μόσχα: «Το IL-20 καταρρίφθηκε από πύραυλο της συριακής αεράμυνας αλλά το Ισραήλ φταίει για αυτό – Θα απαντήσουμε»

1 min read

Από πύραυλο της συριακής αεράμυνας καταρρίφθηκε το ρωσικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ επιρρίπτοντας όμως την ευθύνη στο Ισραήλ για την πτώση του IL-20 και τον θάνατο και των 15 επιβαινόντων.

Μάλιστα οι Ρώσοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι σκοπίμως δημιούργησε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση στην Συρία, εννοώντας προφανώς ότι εκτελεί αμερικανικές εντολές και ότι πλέον θεωρούν το Ισραήλ ότι προέβη σε «εχθρική ενέργεια» και ότι «θα απαντήσουν». 

Αυτό σημαίνει ότι η μεταξύ τους συμφωνία παύει να ισχύει.

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Λαττάκειας στη Συρία»

Και συνέχισε το ρωσικό ΥΠΑΜ: «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα έναντι του συριακού συστήματος αεροάμυνας».

Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200.

Ρωσικό IL-20 με 14 στρατιωτικούς εξαφανίστηκε πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα

Παράλληλα, η Μόσχα αποκάλυψε ότι το Τελ Αβίβ δεν προειδοποίησε τη διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων για τις προσχεδιασμένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Λαττάκειας ως όφειλε κατόπιν της μεταξύ τους συμφωνίας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θεωρούνται από τη Μόσχα ως «εχθρικές» και επανέλαβε το δικαίωμα της Ρωσίας να προχωρήσει σε «ανάλογη απάντηση».

Επιβεβαιώθηκε έτσι η ανάλυση που εκτιμούσε ότι οι Σύροι κατά λάθος είχαν καταρρίψει το αεροσκάφος καθώς τα υπόλοιπα 2 σενάρια, της άμεσης κατάρριψης δηλαδή είτε από Ισραηλινούς, είτε από Γάλλους, θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε παγκόσμια σύρραξη…

Μάλιστα επιβεβαιώνεται με βάση την δήλωση του ΥΠΑΜ και το 4ο σενάριο μαζί με το 1ο. Η κατάρριψη έγινε από τους Σύρους κατόπιν όμως παραπλάνησης.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ το λέει ξεκάθαρα «χρησιμοποιήσατε το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα».

Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη συριακό Buk-M2/SA-17 όπως διαρρέει ανεπίσημα το αμερικανικό Πεντάγωνο

Γράψαμε για τα τέσσερα σενάρια κατάρριψης:

«Το πρώτο σενάριο και το επικρατέστερο είναι να λένε την αλήθεια οι Αμερικανοί (οι οποίοι έσπευσαν αμέσως να το διαρρεύσουν για να αποφύγουν «ακραίες» καταστάσεις) και τελικά το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από φίλια πυρά και συγκεκριμένα από την συριακή αεράμυνα.

Είτε από πύραυλο S-300 είτε από S-200 είτε από συριακό Buk-M2/SA-17

Σε περιβάλλον μεγάλης έντασης είναι κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν.

Το δεύτερο σενάριο είναι να το έριξαν οι Ισραηλινοί με πύραυλο αέρος-αέρος καθώς επιχειρούσαν ισραηλινά F-16 πάνω από την Συρία.

Είναι ένα σενάριο πολύ τραβηγμένο καθώς οι Ισραηλινοί δεν θα τολμούσαν να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια ξέρουν πως οι Ρώσοι θα το μάθουν και η «άτυπη» άδεια που τους έχουν δώσει να επιχειρούν πάνω από την Συρία χωρίς τον κίνδυνο κατάρριψης τους απλά θα λήξει με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι Ισραηλινοί δεν το θέλουν αυτό.

Βέβαια οι Σύροι σκοπίμως ρίχνουν το φταίξιμο στους Ισραηλινούς και παντού αναφέρουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ισραηλινό πύραυλο.

Το τρίτο σενάριο αναφέρεται στην πιθανότητα το ρωσικό αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από βολή αντιαεροπορικού πυραύλου επιφανείας-αέρος που πιθανόν εκτοξεύθηκε από την γαλλική φρεγάτα Auvergne κλάσης FREMM ή κάποιο άλλο πλοίο από την ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην περιοχή αλλά όπως όλα δείχνουν οι Γάλλοι δεν συμμετείχαν ποτέ στην επίθεση αυτή.​

Υπάρχει όμως και μια τέταρτη περίπτωση καθώς οι Ισραηλινοί διαθέτουν αυξημένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου να «άλλαξαν» το IFF του ρωσικού ανθυποβρυχιακού αεροσκάφους και να το εμφάνισαν στη συριακή αεράμυνα ως «εχθρικό» με αποτέλεσμα να βληθεί από φίλια πυρά.

Αυτό είναι κάτι που δύσκολα αποκαλύπτεται και ακόμα πιο δύσκολα αποδεικνύεται.»

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση