ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μόσχα για επεισόδια Πολυτεχνείου: «Εισαγόμενη η αναρχία στην Ελλάδα» – Βλέπουν «ξένο δάκτυλο» στα επεισόδια

1 min read

Μόσχα για επεισόδια Πολυτεχνείου: «Εισαγόμενη η αναρχία στην Ελλάδα» - Βλέπουν «ξένο δάκτυλο» στα επεισόδια

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, τα προχθεσινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο “αποτελούν περιστατικό που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τις ελληνικές αρχές λόγω του αριθμού των αλλοδαπών που συνελήφθησαν, αποκαλύπτοντας ενδεχομένως σχέδιο ανωμαλίας με αφορμή την εξέγερση του 1973”.  

Επισημαίνεται Ιδιαίτερα  ότι οι  ελληνικές αρχές  έχουν συλλάβει τουλάχιστον επτά αλλοδαπούς στις συγκρούσεις στην Αθήνα με την αστυνομία την Παρασκευή, μετά από την  πορεία για το Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια, και οι Ρώσοι μιλάνε για “εισαγόμενη αναρχία”

Πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Οπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο: “Οι συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών και αστυνομικών ξέσπασαν στην Αθήνα την Παρασκευή μετά από την πορεία  για τον εορτασμό της 44ης επετείου της φοιτητικής εξέγερσης του 1973 κατά της δικτατορίας

Στην πορεία συμμετείχαν μόλις 9.000 άτομα, που έφτασαν ως την  πρεσβεία των  ΗΠΑ, όταν αναρχικοί, άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί κατ μήκος της διαδρομής . Η ελληνική αστυνομία, απάντησε με  δακρυγόνα, ενώ συνέλαβε αρκετά άτομα .

Αυτό που κάνει εντύπωση και στις ελληνικές αρχές είναι η πιθανή εκτεταμένη παρουσία αλλοδαπών από διάφορες χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και μεταναστών από χώρες της Β.Αφρικής , οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια .

Αυτές οι μετακινήσεις ξένων ατόμων εντός Ελλάδος σαφώς και έχουν προβληματίσει τις ελληνικές αρχές οι οποίες εξετάζουν όλες τις παραμέτρους τέτοιων μετακινήσεων. Όλα τίθενται στο μικροσκόπιο των αρχών για εξακριβωθεί ο λόγος της παρουσίας τους”.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση