ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Τι πρέπει να κάνετε για να μη χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων από το νέο έτος…

1 min read

1b

Από 1 Ιανουαρίου η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χάνεται εφόσον ο οφειλέτης δεν εξοφλεί τις νέες οφειλές του εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.

Δηλαδή η ρύθμιση θα χάνεται από την 1η μέρα που μια νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα γίνεται ληξιπρόθεσμη. Με λίγα λόγια αν ο οφειλέτης καθυστερήσει έστω και μία μέρα την πληρωμή ενός νέου χρέους προς το Δημόσιο, θα χάνει αυτόματα τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η μία και μοναδική περίπτωση που υπάρχει προκειμένου να μη χαθεί η ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να υπαγάγει τη νέα οφειλή του προς το Δημόσιο στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων πριν η νέα αυτή οφειλή γίνει έστω και εν μέρει ληξιπρόθεσμη. Η αίτηση της υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων θα πρέπει να υποβληθεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής έστω και μίας μόνο δόσης της νέας οφειλής του.

Κατά συνέπεια από 1η του μηνός πρέπει να δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στις ημερομηνίες που πρέπει οι δόσεις των ρυθμίσεων μας και των οφειλών μας γενικότερα να πραγματοποιούνται.

Προσοχή λοιπόν

Οι νέες οφειλές προς το Δημόσιο θα πρέπει να εξοφλούνται ή να ρυθμίζονται εμπρόθεσμα και μόνο, δηλαδή πριν γίνουν ληξιπρόθεσμες, προκειμένου να μην χάσουμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ομοίως ισχύει και για κάθε άλλη οφειλή του φορολογούμενου και όχι βεβαίως μόνο για τη δόση του ΕΝΦΙΑ. Έτσι έστω για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος θα πρέπει τέλος Ιανουαρίου να πληρώσει το ΦΠΑ της επιχείρησής του.

Ισχύουν ακριβώς και εδώ τα ίδια πράγματα.

Δηλαδή αν το ΦΠΑ της επιχείρησης εξοφληθεί αντί για 31/1/2018 στις 1/2/2018 η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χαθεί. Θα πρέπει λοιπόν ο φορολογούμενος να προσέξει και να ρυθμίσει την οφειλή του αυτή πριν τις 31/1/2018 ώστε να μη χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων που σίγουρα με πολύ πόνο και κόπο θα έχει καταφέρει να τη διαφυλάξει έως σήμερα.

Φιλοθέη Μακριδάκη

Λογίστρια – Φοροτεχνικός 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση