ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγαλέμπορος φέσωσε όλη τη Β. Ελλάδα! Αγρότες της Θεσσαλονίκης ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα

1 min read

Μεγαλέμπορος φέσωσε όλη τη Β. Ελλάδα! Αγρότες της Θεσσαλονίκης ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα

Της
Ντόνιας Κανιτσάκη

Βόμβα» στον κάμπο της Θεσσαλονίκης! Το «κανόνι» που έριξε μεγαλέμπορος στους ορυζοπαραγωγούς της Χαλάστρας και γύρω χωριών στη δυτική Θεσσαλονίκη φτάνει τα 8.000.000 με 9.000.000 ευρώ! Αντίστοιχα «κανόνια» έριξε και σε Καστοριά και Φλώρινα για όσπρια, και σε Σέρρες και Λαμία, επίσης για ρύζι.

Συνολικά, ο μεγαλέμπορος φαίνεται να χρωστά 17.000.000 ευρώ στους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση. Το θέμα του «κανονιού» είχε πρωτογράψει η «δημοκρατία» στις 20 Οκτωβρίου και από τότε όχι μόνο δεν βρέθηκε κάποια λύση, αλλά το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Μάλιστα, χθες αγρότες της δυτικής Θεσσαλονίκης πήγαν στο δικαστικό μέγαρο και ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Οπως εξηγεί στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων, Κώστας Ανεστίδης, το «κανόνι» στη δυτική Θεσσαλονίκη αφορά ολόκληρη την παραγωγή ρυζιού του 2016, αλλά και μέρος της παραγωγής του 2015. «Οι οικογένειες που ζουν στα ριζοχώρια, δηλαδή τα Μάλγαρα, τα Κύμινα, το Αδενδρο, τη Βαλμάδα, τον Αγιο Αθανάσιο, το Μικρό Μοναστήρι, τον Λουδία, τη Χαλάστρα και το Κλειδί του νομού Ημαθίας, έχουν καταστραφεί οικονομικά.

Δεν πλήρωσε

Πρόκειται για 272 καταγεγραμμένες από τις γενικές συνελεύσεις που κάναμε οικογένειες. Ο μεγαλέμπορος πήρε από εμάς 40.000 τόνους ρυζιού, χωρίς να μας πληρώσει. Χώρια την παραγωγή που πήρε από τις Σέρρες και τη Λαμία, χώρια τα όσπρια» τονίζει ο κ. Ανεστίδης, ο οποίος μιλά για επιταγές ύψους 4.700.000 ευρώ, οι οποίες σφραγίστηκαν και μπήκαν στον «Τειρεσία», ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά ασφράγιστες επιταγές, ατιμολόγητα ρύζια και ρύζια με τιμολόγια. «Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη για όλους μας. Οχι μόνο δεν εισπράξαμε χρήματα, αλλά αντίθετα πληρώσαμε την Εφορία, πληρώσαμε την προκαταβολή φόρου, πληρώσαμε τον ΕΦΚΑ και αποδώσαμε ΦΠΑ. Κι όλα αυτά για χρήματα τα οποία δεν μπήκαν ποτέ στην τσέπη μας» υπογραμμίζει ο κ. Ανεστίδης, ο οποίος λέει ότι έχουν υποβληθεί 47 μηνύσεις από τους ορυζοπαραγωγούς. Καταλήγοντας, σημειώνει ότι 110 αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ζητώντας από τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη.

 

πηγη dimokratianews

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu