Τε. Νοέ 25th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΚΥΝΙΚΗ “ΟΜΟΛΟΓΙΑ” ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ για το έγκλημα του Σαρωνικού…

1 min read

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται σήμερα στο Λιμενικό Σώμα και κυρίως στα Κεντρικά Λιμεναρχεία του Πειραιά και της Ελευσίνας. Αν και στην περίπτωση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» όλα «έγιναν καλά», όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ωστόσο φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή στον αρχηγό του Λιμενικό Σώματος, Σταμάτη Ράπτη, για αντικαταστάσεις αξιωματικών αλλά και ολόκληρου λιμενικού τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, οι αντικαταστάσεις αφορούν αξιωματικούς στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στο Λιμεναρχείο της Ελευσίνας, στο Β’ λιμενικό τμήμα Πειραιά, το οποίο έχει ως χώρο δράσης και ελέγχου το Κερατσίνι, αλλά και τον «κακοχαρακτηρισμένο» το τελευταίο διάστημα Κλάδο Επιθεώρησης Πλοίων (ΚΕΠ). Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος είναι υποχρεωμένος να προβεί στις μεταθέσεις αυτές, ενώ για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αξιωματικών φαίνεται πως το γραφείο του υπουργού έχει υποδείξει και τους αντικαταστάτες, οι οποίοι χαίρουν εκτίμησης από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για την ως τώρα εργασία τους μέσα στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι αντικαταστάσεις είναι απόρροια τόσο της διαχείρισης του ναυαγίου όσο κυρίως της μεγάλης ρύπανσης που ακολούθησε. Ωστόσο, φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις στελεχών η απομάκρυνσή τους από τις συγκεκριμένες επιτελικές θέσεις θα γίνει κυρίως για τις ευθύνες που ενδεχομένως υπάρχουν για τις υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων. Ομως, επειδή δεν υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή απτά στοιχεία, η κίνηση του υπουργού είναι η μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά είχε από το νόμο την κύρια ευθύνη στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο ορίζει τους κανόνες και τα βήματα που ακολουθούνται σε περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, τη διαχείριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την επιβολή του νόμου όπου χρειάζεται. Οι αναμενόμενες αλλαγές, οι οποίες συζητούνται εδώ και καιρό, αποδεικνύουν τους λανθασμένους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν σε αρκετά βήματα της υπόθεσης «Αγία Ζώνη ΙΙ». Για το Λιμεναρχείο Ελευσίνας όσο και το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πειραιά -στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αφορά περίπου 15 άτομα- οι αντικαταστάσεις γίνονται σε ανθρώπους οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια χειρίζονται υποθέσεις ελέγχου πλοίων και φορτώσεων πετρελαιοειδών και τους καταλογίζονται μη επαρκή αποτελέσματα στην ως τώρα δράση τους.

 

eleftherostypos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.