ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κραυγή απόγνωσης από τη δήμαρχο Μάνδρας: Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας [βίντεο]

1 min read

Την οργή και την απόγνωση των κατοίκων της Μάνδρας, για την ολοκληρωτική καταστροφή από τις πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, εξέφρασε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη.

«Είναι δυνατόν να μας λένε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας είναι τρία χρόνια στο δασαρχείο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αναρωτιέται με απόγνωση η δήμαρχος της περιοχής που επλήγη από την φονική κακοκαιρία με τους 16 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες ζημιές. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ισχυρίστηκε χθες πως εκ μέρους της έχει δρομολογηθεί η μελέτη και πως έχει «κολλήσει» στο δασαρχείο, καθώς ο δασάρχης «δεν εντέλλεται από κανέναν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση είναι τραγική, ζητώ διάνοιξη των ρεμάτων τώρα, που οι τοίχοι των εταιριών είναι μισογκρεμισμένοι, δήλωσε η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον Σκάι το πρωί του Σαββάτου και εξήγησε πως «είναι κατεστραμμένα όλα τα ισόγεια της Μάνδρας. Θρηνούμε νεκρούς και δεν μπορούμε ούτε να τους θάψουμε, δεν υπάρχει ούτε νεκροταφείο».

«Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί… Κάθε μέρα μιλούσαμε με την περιφέρεια, αλλά υπάρχει μια γραφειοκρατία που καθυστερεί τα πάντα, δεν είναι υπηρεσίες της περιφέρειας;», διερωτήθηκε ακόμα.

Δεν τον είδα τον πρωθυπουργό, γιατί δεν μπήκε στην πόλη, αλλά του λέω να αλλάξει αμέσως το πλαίσιο ώστε να γίνονται τα αντιπλημμυρικά με συνοπτικές διαδικασίες πρέπει μεγάλες εταιρίες να τα αναλαμβάνουν και να γίνονται άμεσα», πρόσθεσε.

Η κυρία Κριεκούκη ξεκαθάρισε πως «τα ρέματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και μοναδική της περιφέρειας, εμείς δεν έχουμε ούτε πολεοδομία, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με άδειες, ούτε με καταγγελίες».

Στον δήμο όπως είπε εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με το ρεύμα, ενώ δυσκολότερη είναι η κατάσταση με το νερό, καθώς «το δίκτυο ύδρευσης έχει πολλά προβλήματα και με μεγάλον αγώνα προσπαθούμε να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα».

Όπως είπε η κυρία Κριεκούκη, σχεδόν 2.000 νοικοκυριά έχουν πρόβλημα στον δήμο της.

Ο πρωθυπουργός δεν ήρθε στη Μάνδρα, να δει πώς είναι η κατάσταση εδώ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έμεινε στην είσοδο της πόλης και στην εθνική, εξέφρασε το παράπονό της.


Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας το κακό που τους βρήκε, δήλωσε πως «δείχνουν μεγάλη υπομονή και μεγάλη δύναμη, αλλά πρέπει να παρέμβει το κράτος. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις ζημιές και μέχρι χθες είχαμε καταγράψει περίπου 300. Η Περιφέρεια καταγράφει τα καταστήματα, εμείς καταγράφουμε και τα αυτοκίνητα γιατί δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο στη Μάνδρα που δεν έχει ζημιά».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση