Κυ. Σεπ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κομισιόν: Μείωση συντάξεων 14% το 2019

1 min read

Κομισιόν: Μείωση συντάξεων 14% το 2019

Μεοσταθμική μείωση συντάξεων κατά 14% θα υποστούν το λιγότερο 1 εκατ. συνταξιούχοι το 2019. Τούτο προκύπτει από έκθεση της Κομισιόν που συμπληρώνει ότι η περικοπή θα ανέλθει στο μέγιστο ποσοστό 18% για 372 χιλ συνταξιούχους

Η ενημερωτική έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, δείχνει ότι το νέο Ασφαλιστικό, γνωστό και ως νόμος Κατρούγκαλου, προβλέπει την σταδιακή εξάλειψη των προσωπικών διαφορών που θα προκαλέσουν τις μειώσεις του 2019. Η εξάλειψη αυτή θα προκύψει μέσω της αναπροσαρμογής των συντάξεων, σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

Πάντως, η Κομισιόν στηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή συντάξεων, όχι άμεσα, αλλά από το 2019 και μετά. Ο λόγος είναι ότι έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος για να προκύψουν κοινωνικά και νομικά προβλήματα. Επίσης, αν δεν είχε θεσμοθετηθεί το ανώτατο όριο των περικοπών (18%), εκτιμάται ότι θα ήταν μεγαλύτερες οι περικοπές των συντάξεων.

Η Κομισιόν δεν αποκλείει να προκύψουν και νέες περικοπές μετά την χρήση της προσωπικής διαφοράς. Αυτό θα προκύψει μέσα από το πάγωμα της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.