ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κοινωνικό μέρισμα: Τι ισχύει για εργαζόμενα ενήλικα τέκνα που φιλοξενούνται ,ΑΜΕΑ και νεογέννητα

1 min read

Κοινωνικό μέρισμα: Τι ισχύει για εργαζόμενα ενήλικα τέκνα που φιλοξενούνται ,ΑΜΕΑ και νεογέννητα

Το τι ισχύει για ΑΜΕΑ, νεογέννητα και εργαζόμενα ενήλικα τέκνα που φιλοξενούνται γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας «Στο Κόκκινο»

Λύνονται προβλήματα προκειμένου να καλυφθούν όλοι όσοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, όπως στην περίπτωση καθολικά αναπήρων που δεν έχουν την δυνατότητα εργασίας ώστε να πληρούν το κριτήριο του ενός μήνα ενσήμων. «Πρέπει να εντοπίσουμε» τέτοια θέματα. «Το θέμα των τέως εργαζόμενων ΑΜΕΑ ήταν λυμένο, το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, λύσαμε το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα εφόσον φιλοξενών είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος (αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν το μέρισμα)».

Θα εντοπίσουμε εμείς ΑΜΕΑ «εκτός συστήματος»

Σημείωσε ότι «μένει μία τελείως αδιευκρίνιστη κατηγορία ανασφάλιστων ΑΜΕΑ που κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι είναι, άνθρωποι που λογικά είναι μόνοι τους, ΑΜΕΑ σχεδόν εκ γενετής, που δεν έχουν δυνατότητα να έχουν ασφαλιστεί και βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε βοήθειας».

Περιπτώσεις τέτοιου τύπου «δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε. Θα τους βρούμε εμείς … αυτή τη στιγμή γίνεται ένα τρέξιμο των αρχείων που κρατάμε για τις πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων, μαζί με το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων, για να εντοπίσουμε όλες τις περιπτώσεις … πρέπει να κάνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Εγγράφηκαν 25.000 νεογέννητα του 2017

Επίσης, «έχουν εγγραφεί ήδη 25.000 παιδιά, νεογέννητα του 2017, ώστε να περιληφθούν αυξάνοντας την ενίσχυση του νοικοκυριού … το 2016 είχαμε πολλές περιπτώσεις που ενώ οικογένεια είχε π.χ. δύο παιδιά, ήταν δηλωμένο μόνο το ένα, στη φορολογική δήλωση. Τώρα έχουμε τρέξει ανάποδα, με τον ΑΜΚΑ και τα οικογενειακά επιδόματα του 2015 κιαι 2016 … για να δούμε πώς θα περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά στο νοικοκυριό, για τις ανάγκες του κοινωνικού μερίσματος».

Τι ισχύει για ενήλικα τέκνα που έχουν εισόδημα και φιλοξενούνται

Ο κ. Καρέλλας σημείωσε επίσης ότι ενήλικα παιδιά που εργάζονται και έχουν εισόδημα και ΑΦΜ, αλλά παραμένουν στην γονεϊκή στέγη, «εάν δεν έχουν δηλώσει φιλοξενούμενα, δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα. Εάν έχουν δωρεάν παραχώρηση χώρου από τους γονείς, πάλι δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα … θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση μόνα τους».

Συνολικά 1.019.272 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (5/12/2017, 12:50) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 242.923, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις αριθμούν 513.735, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 533.014 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 60.974.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση