Τε. Οκτ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κι άλλη ευκαιρία για όσους θέλουν να παραδοθούν στην εφορία για τα αδήλωτα

1 min read

Κι άλλη ευκαιρία για όσους θέλουν να παραδοθούν στην εφορία για τα αδήλωτα

Το πράσινο φως από τους δανειστές περιμένει το υπουργείο Οικονομικών

Μια ακόμη ευκαιρία στους φορολογούμενους που θέλουν να…παραδοθούν στην εφορία και να αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα τους πριν τους βρει ο ελεγκτικός μηχανισμός εξετάζει να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία λήγει κανονικά σήμερα και ήδη οι εκπρόσωποι των λογιστών έχουν ζητήσει να υπάρξει νέα παράταση μέχρι το τέλος του έτους καθώς το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ρύθμιση κρίνεται σημαντικό.

Μέχρι στιγμής έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση περίπου 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν αποκαλύψει εισοδήματα ύψους 5 δις. ευρώ και έχουν βεβαιωθεί φόροι που υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου βλέπει θετικά τα αιτήματα των λογιστών και έχει θέσει το θέμα της παράτασης της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων στους δανειστές.

Η θέση των θεσμών είναι γνωστή. Είναι αντίθετοι σε κάθε ρύθμιση. Ωστόσο όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, βλέποντας τα αποτελέσματα της ρύθμισης στα δημόσια ταμεία δεν αποκλείεται να πειστούν, να δώσουν το ΟΚ και να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να δοθεί μια νέα τελευταία παράταση της προθεσμίας, πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί νέα παράταση τότε θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νέα τροπολογία.

Οι περισσότερες δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της ρύθμισης της οικειοθελούς αποκάλυψης αφορούν:
– Δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα (εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών- πελατών). Οι φορολογούμενοι γλιτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά δήλωση.
– Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος.
– Εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ με τις περισσότερες να είναι μηδενικές περιοδικές ή εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ.
– Εκπρόθεσμες δηλώσεις δωρεών χρηματικών ποσών με τις οποίες δικαιολογούνται χρήματα που εντοπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
– Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δηλώσεων Ε9.

πηγη  News.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.