ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κινεζικές ειδικές δυνάμεις καθ’οδόν προς την Συρία! – Ποιες μονάδες στέλνει το Πεκίνο (βίντεο)

1 min read

Κινεζικές ειδικές δυνάμεις καθ'οδόν προς την Συρία! - Ποιες μονάδες στέλνει το Πεκίνο (βίντεο)

Η Κίνα στέλνει στείλει ειδικές δυνάμεις στη Συρία για να βοηθήσει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις που είναι εξαντλημένες από την εξαετή πολεμική εμπλοκή τους, αναφέρει σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, New Khaleej.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η Κίνα ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την παρουσία ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή του Ανατολικού Τουρκεστάν, οι οποίοι προσφέρουν βοήθεια στις αντιπολιτευτικές αντάρτικες ομάδες, στην Συρία.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Σύμβουλο της Συριακής Προεδρίας, Μπουθάνα Σααμπάν, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, επαίνεσε τις προσπάθειες του Συριακού Κράτους να αντιμετωπίσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν.

Η συριακή κυβέρνηση, αποκάλυψε ότι περίπου 5.000 Ουιγούροι μαχητές της μουσουλμανικής μειονότητας της Κίνας που βαρύνεται με ειδεχθή εγκλήματα και επιθέσεις (εισβάλλουν με τσεκούρια  μέσα σε χώρους μαζικής εστίασης και σκοτώνουν κόσμο, όταν δεν τους πυροβολούν) έφτασαν στη Συρία, περνώντας παράνομα μέσω της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Τουρκίας.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να στείλει τις μονάδες των «Τίγρεων της Σιβηρίας» αλλά και τις «Νυχτερινών Τίγρεων», σε αποστολές ανάλογες με αυτές που χρησιμοποιούν οι ρώσοι τις δικές τους ειδικές δυνάμεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινεζικά στρατεύματα, κατευθύνθηκαν στην Συρία: Το 2015, κι ενώ οι ισλαμιστές προέλαυναν, η Δαμασκός δέχθηκε 500 Κινέζους στρατιώτες να αναπτυχθούν στην δυτική περιοχή της Λατάκειας.

Η Κίνα είναι μία από τις πέντε δυνάμεις, με δυνατότητα βέτο, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και μαζί με την Ρωσία, έχει χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή, περισσότερο από μία φορά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα της Συριακής κυβέρνησης.

Η ρωσική στήριξη έδωσε στη συριακή κυβέρνηση τη δυνατότητα να επιβιώσει και να αντεπιτεθεί κατά τον εξάχρονο συριακό εμφύλιο, ειδικά εναντίον του ISIS, κάτι που όπως φαίνεται φτάνει στο τέλος του.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί από το 2011, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους συμμαχικές τους, δυνάμεις. Τα Ηνωμένη Έθνη, υπογραμμίζουν ότι, περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα τόπους διαμονής τους, λόγων των συρράξεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση