ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταδρομικού τύπου επιχείρηση Τούρκων «Γκρίζων Λύκων»: Έφτασαν στο 1 μίλι από τις Οινούσες

1 min read

Καταδρομικού τύπου επιχείρηση Τούρκων «Γκρίζων Λύκων»: Έφτασαν στο 1 μίλι από τις Οινούσες

Καταδρομικού τύπου επιχείρηση ανοιχτά των Οινουσσών πραγματοποίησαν  την Κυριακή μέλη του τουρκικού κόμματος ‘Κίνηση για την υπεράσπιση των Εθνικών Δικαιωμάτων’, ένα μικρό κόμμα στην Τουρκία, αλλά αυτό δε σημαίνει πρακτικά τίποτα καθώς είναι σε πλήρη σύμπνοια θέσεων με το τουρκικό καθεστώς.

Με την κίνηση αυτή και κρατώντας τουρκικές σημαίες προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για την «κατάληψη» του νησιού αυτού από την Ελλάδα, καθώς και άλλων 17 νησιών του Αιγαίου, όπως ισχυρίζονται.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν με ένα πλοιάριο από τη Σμύρνη και έπειτα από 45 λεπτά έφτασαν στα ανοιχτά του νησιού προσεγγίζοντας το περίπου στο 1 μίλι.

Ο αρθρογράφος της εθνικιστικής εφημερίδας Γενί Τσαγ υποστηρίζει ότι «παρόλο που οι Οινούσσες αποτελούν χώμα της πατρίδας μας, μόνο από μακριά μπορούμε να το δούμε. Γιατί εκεί υπάρχει ο ελληνικός στρατός και γιατί η ελληνική ακτοφυλακή παρακολουθούσε συνεχώς τις κινήσεις μας. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χρειάζεται διαβατήριο για να πάει στο νησί αυτό»!

Ο πρόεδρος του κόμματος, ο δικηγόρος Καντίρ Καρτάλ, μόλις το πλοίο πλησίασε στο 1 μίλι, είπε :

«Όπως βλέπετε, αυτές είναι οι Οινούσσες, οι οποίες είναι ένα από τα 18 νησιά και βραχονησίδες που αφέθηκαν στην Ελλάδα, και για τις οποίες η κυβέρνηση του ΑΚΡ πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς επιτράπηκε να υπάρχει ελληνικός στρατός πάνω στα δικά μας εδάφη».

Ο Τούρκος αρθρογράφος μάλιστα θεωρεί ότι «η κατάληψη των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα ισοδυναμεί με την Κύπρο», εννοώντας ότι δεν μπορεί να αφεθεί στους Έλληνες.

Οι Τούρκοι έψαλλαν μάλιστα και τον τουρκικό εθνικό ύμνο πάνω στο πλοίο και μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στη Σμύρνη.

Πηγή; echedoros-a.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση