Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καιρός Χειμωνιάζει απότομα Βροχές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

1 min read

Η Πέμπτη (31/10) αναμένεται να είναι η ημέρα με τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα

Τελευταίες μέρες καλοκαιρίας φαίνεται πως είναι αυτές που διανύουμε καθώς ο καιρός από αύριο το βράδυ και κυρίως από την Τετάρτη (30/10), αλλάζει πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πεδίο υψηλών πιέσεων μετατοπίζεται προς την δυτική Ευρώπη, με το φαινόμενο αυτό να δίνει την ευκαιρία σε ψυχρότερες μάζες από τα κεντρικά και βόρεια τμήματα να κινηθούν νοτιότερα καθώς θα έρθουν αντιμέτωπες με τις θερμότερες και υγρότερες στην περιοχή της Αδριατικής, έτσι σχηματίζοντας ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό.

Το φαινόμενο αναμένεται να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τα πρώτα χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική πτώση.

Για την Πέμπτη (31/10) που αναμένεται να είναι η μέρα με τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα, αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο αλλά και η δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται στη συνέχεια και στη Πελοπόννησο αλλά και τα όρια της Αττικής.

Ταυτόχρονα θα κάνουν την εμφάνισή τους και βοριάδες στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση κατά 7 με οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη  αλλά και την Παρασκευή στο βόρια Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να μην ξεπερνά τους 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια και ηπειρωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα φτάνει έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.