ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Θερμή» Δευτέρα στο Αιγαίο: «Βροχή» οι τουρκικές NAVTEX για ασκήσεις δεσμεύουν περιοχές μέχρι την Άνδρο και τη Μύκονο!

1 min read

«Θερμή» Δευτέρα στο Αιγαίο: «Βροχή» οι τουρκικές NAVTEX για ασκήσεις δεσμεύουν περιοχές μέχρι την Άνδρο και τη Μύκονο!

Στη δέσμευση περιοχών μέσα στο Αιγαίο προχωρά η Τουρκία για την πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις εξαγγελίες του περί «μη πρόθεσης αμφισβήτησης των συνόρων γειτονικών κρατών», κάτι που λένε περίπου όλοι οι Τούρκοι ηγέτες (ο εκλιπών σήμερα Τουρκγούτ Οζάλ είχε δηλώσει πως περισσότερα εδάφη σημαίνουν περισσότερα προβλήματα για την Τουρκία), προχωρά σε νέα δυναμική αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Μια ημέρα μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα, οι NAVTEX πέφτουν σαν βροχή σε περιοχές που φτάνουν από την Κύπρο μέχρι την Σαμοθράκη αλλά και την Άνδρο και τη Μύκονο !

Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Σάββατο η Τουρκία έχει αναγγείλει την διεξαγωγή ασκήσεων στην Κύπρο σε περιοχή λίγα μίλια έξω από την Λάρνακα και την Αγία Νάπα.

Για την επόμενη εβδομάδα όμως που αναμένεται «καυτή» η Τουρκία έχει εξαγγείλει για τις 11 Δεκεμβρίου τις παρακάτω NAVTEX:

Δεσμεύεται περιοχή που ξεκινά σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Θάσου και εκτείνεται μέχρι την Σαμοθράκη και την Λήμνο (NAVTEX 1309/17).Δύο άλλες NAVTEX με τις οποίες έχει αναγγελθεί η πραγματοποίηση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Μυκόνου, Ικαρίας, Χίου (NAVTEX1308/17) και στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικής ακτής (NAVTEX 1305/17).

Τέλος για την ίδια ημέρα, η Τουρκία έχει αναγγείλει μια ακόμη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, σχεδιασμένη με τρόπο που ουσιαστικά εγκλωβίζει το ελληνικό νησί, (Navtex 1307/17).


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση