ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ρωσική ελίτ είχε επενδύσει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια σε κτίρια Trump

3 min read

Μια ανασκόπηση του Reuters διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 63 άτομα με ρωσικά διαβατήρια ή διευθύνσεις αγόρασαν τουλάχιστον 98,4 εκατομμύρια δολάρια αξίας ακινήτου σε επτά πολυτελείς πύργους με σήμανση Trump στη νότια Φλόριντα.

MIAMI / MOSCOW – Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Donald J. Trump υποβάθμισε τους επιχειρηματικούς του δεσμούς με τη Ρωσία. Και από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, είναι ακόμα πιο εμφατικός.

“Μπορώ να σας πω, μιλώντας για τον εαυτό μου, δεν έχω τίποτα στη Ρωσία”, δήλωσε ο Πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο μήνα. “Δεν έχω δάνεια στη Ρωσία. Δεν έχω συμφωνίες στη Ρωσία. ”

Αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέλη της ρωσικής ελίτ έχουν επενδύσει σε κτίρια Trump. Μια ανασκόπηση του Reuters διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 63 άτομα με ρωσικά διαβατήρια ή διευθύνσεις αγόρασαν ακίνητη περιουσία αξίας τουλάχιστον 98,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε επτά πολυτελείς πύργους της Trump στη νότια Φλόριντα, σύμφωνα με δημόσια έγγραφα, συνεντεύξεις και εταιρικά αρχεία.

Οι αγοραστές περιλαμβάνουν πολιτικά συνδεδεμένους επιχειρηματίες, όπως πρώην εκτελεστικό μέλος μιας κρατικής εταιρείας κατασκευών με έδρα τη Μόσχα που εργάζεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες πληροφοριών, ο ιδρυτής μιας επενδυτικής τράπεζας της Αγίας Πετρούπολης και ο συνιδρυτής ενός ομίλου με συμφέροντα τραπεζική, ιδιοκτησία και ηλεκτρονικά.

Άνθρωποι από τη δεύτερη και την τρίτη βαθμίδα της ρωσικής εξουσίας έχουν επενδύσει και στα κτίρια Trump. Ένας πρόσφατα δημοσίευσε μια φωτογραφία του με τον ηγέτη μιας ρωσικής συμμορίας μοτοσικλετών, η οποία κυρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον υποτιθέμενο ρόλο της στην κατάσχεση της Κριμαίας από τη Μόσχα.

Η επανεξέταση των επενδυτών από τη Ρωσία στα κτίρια της Condominium της Trump στην Φλόριντα δεν διαπίστωσε παρατυπία από τον Πρόεδρο Trump ή την οργάνωση της ακίνητης περιουσίας του. Και κανένας από τους αγοραστές δεν φαίνεται να είναι από τον εσωτερικό κύκλο του Πούτιν.

Ο Λευκός Οίκος ανέθεσε ερωτήσεις από το Reuters στον Οργανισμό Τrump, ο επικεφαλής της οποίας δήλωσε ότι ο έλεγχος των επιχειρηματικών δεσμών του Προέδρου Trump με τη Ρωσία ήταν άστοχος.

“Μπορώ να πω οριστικά ότι πρόκειται για μια υπερβολική ιστορία που δημιουργείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”, δήλωσε ο Alan Garten σε συνέντευξή του. “Είμαι γύρω από αυτή την εταιρεία και γνωρίζω τις συναλλαγές της εταιρείας.”

Η συσχέτιση των επενδυτών από τη Ρωσία μπορεί να είναι συντηρητική. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 703 – ή περίπου το ένα τρίτο – των ιδιοκτητών των 2044 μονάδων στα επτά κτίρια Trump είναι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης ή LLC, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν την ταυτότητα του πραγματικού ιδιοκτήτη μιας ιδιοκτησίας. Και η εθνικότητα πολλών αγοραστών δεν μπορούσε να καθοριστεί. Οι Ρώσοι-Αμερικανοί που δεν χρησιμοποίησαν ρωσική διεύθυνση ή διαβατήριο για τις αγορές τους δεν συμπεριλήφθηκαν στη συμφωνία.

Η ανασκόπηση επικεντρώθηκε στη Φλόριντα επειδή το κράτος έχει μεγάλη συγκέντρωση κτιρίων με σήματα Trump και ο προσδιορισμός της ιδιοκτησίας των ακινήτων είναι ευκολότερος εκεί σε σχέση με άλλα κράτη. Η πόλη του θέρετρου Sunny Isles Beach, τοποθεσία των έξι από τους επτά ορόφους κατοικιών της Φλόριντα, ξεχωρίζει με έναν άλλο τρόπο: Ο ταχυδρομικός κώδικας που περιλαμβάνει τα κτίρια του Sunny Isles έχει περίπου 1.200 κατοίκους Ρωσίας, χώρα, δείχνουν τα στοιχεία της Απογραφής των ΗΠΑ.

Ο οργανισμός Trump διαφημίζει και τα επτά κτίρια της Φλόριντα στην ιστοσελίδα του, καθώς επιδιώκει παρόμοιες συμφωνίες επωνυμίας σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς πόσα εισοδήματα κέρδισε το Trump από τα κτίρια είναι ασαφές.

 

Έξι από τα επτά ακίνητα ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας του μεγιστάνα ιδιοκτησίας της Νέας Υόρκης που χτύπησε το 2001 με τους Αμερικανούς προγραμματιστές πατέρα και γιου Michael και Gil Dezer. Τα έξι κτίρια που λειτουργούσε η εταιρεία Dezers στο Sunny Isles θα φέρουν το όνομα του Trump βάσει συμφωνίας αδειοδότησης.

Σε μια συνέντευξη, ο Gil Dezer δήλωσε ότι το έργο δημιούργησε 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αρχικές πωλήσεις, από τις οποίες η Trump έλαβε προμήθεια. Ο Ντεζέρ αρνήθηκε να πει πόσο μεγάλη ήταν μια επιτροπή, αναφέροντας συμφωνίες εμπιστευτικότητας. Ο Garten, ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού Trump, δήλωσε ότι το εισόδημα του Trump ήταν ένα μείγμα επίπεδων τελών και ποσοστών, αλλά αρνήθηκε να τους αποκαλύψει.

Ο Edgardo Defortuna, ένας κορυφαίος προγραμματιστής του Μαϊάμι, εκτιμά ότι η Trump πιθανότατα έφτασε μεταξύ ενός και τεσσάρων τοις εκατό στις προμήθειες αρχικής πώλησης, με βάση τα τυποποιημένα τέλη που καταβλήθηκαν για παρόμοια επώνυμα έργα. Αν ναι, η Trump έφτασε να συγκεντρώνει συνολικά 20 εκατομμύρια έως 80 εκατομμύρια δολάρια σε Sunny Isles.

Το Trump δεν λαμβάνει προμήθεια για τις επόμενες πωλήσεις και στους επτά από τους πύργους κατοικιών της Φλόριντα.

Συνεχίζει να κερδίζει χρήματα από ένα από τα έξι κτίρια του Sunny Isles, ωστόσο, σύμφωνα με τα έντυπα γνωστοποίησης Trump που κατατέθηκαν στο αμερικανικό αγώνα του 2016. Το έντυπο γνωστοποίησης αναφέρει ότι το Trump έλαβε μεταξύ $ 100.000 και $ 1 εκατομμυρίου από μια επιχείρηση που ονομάζεται Trump Marks Sunny Isles I LLC. Ο Dezer είπε ότι αυτά τα κεφάλαια προήλθαν από το Trump International Beach Resort, ξενοδοχείο και συγκρότημα συγκυριαρχία.

Το Trump δεν ανέφερε κανένα εισόδημα στη φόρμα γνωστοποίησης του από την έβδομη ιδιοκτησία της στη Φλόριντα, το Trump Hollywood στην πόλη του Χόλιγουντ. Πόσα έχει κάνει κατά τη διάρκεια των ετών από τις 200 μονάδες αυτής της ιδιοκτησίας είναι ασαφής. Το BH3, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που συγκέντρωσε πάνω από 180 μονάδες σε πώληση αποκλεισμού, κατέβαλε στο Trump τέλος αδειοδότησης ύψους 25.000 δολαρίων για κάθε μονάδα, σύμφωνα με τον Daniel Lebensohn, κύριο υπόχρεο στο ταμείο. Εάν οι υπόλοιπες 20 μονάδες προκάλεσαν την ίδια αμοιβή, η απόδοσή της θα ανερχόταν σε 5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Garten αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την προτροπή του Trump.

Ενημερωμένοι σχετικά με την ανάλυση Reuters για τους ρώσους επενδυτές του Trump, δυο Δημοκρατικοί αντιπάλους του προέδρου, ο γερουσιαστής Ron Wyden (D-OR) και ο Rep. Adam Schiff (D-CA), ανανέωσαν τις εκκλήσεις τους για μεγαλύτερη δημοσιοποίηση των οικονομικών του.

 

“Ενώ ο πρόεδρος έχει αρνηθεί να έχει επενδύσει στη Ρωσία, έχει πει ελάχιστα ή τίποτα για τη ρωσική επένδυση στις επιχειρήσεις και στις περιουσίες του στις Ηνωμένες Πολιτείες ή αλλού”, δήλωσε ο Rep. Adam Schiff, κατατάσσοντας τον Δημοκρατικό στην Επιτροπή Πληροφοριών του Σώματος. “Αυτό θα πρέπει να αφορά όλους τους Αμερικανούς και είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η άρνησή του να απελευθερώσει τις φορολογικές του δηλώσεις πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλο σκεπτικισμό και ανησυχία”.

Ο γερουσιαστής Richard Burr (R-NC) και ο αντινομάρχης Devin Nunes (R-CA), οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι των Επιτροπών Πληροφοριών της Γερουσίας και του Σώματος, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο κ. Schiff, καθώς και δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ένας πρώην ανώτερος υπάλληλος επιβολής του νόμου ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση μερικές φορές κατευθύνει τη χρηματοδότηση σε εξέχοντα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, ελπίζοντας να βελτιώσουν την αντίληψή τους για τη Ρωσία. Το Reuters δεν βρήκε καμία τέτοια προσπάθεια με το Trump. Ο Γκάρτεν, ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Ομίλου Trump, κοίταξε την ιδέα.

“Αυτή είναι η πολιτική στο χειρότερο”, είπε.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΛΙΤΕ

Η ματιά στο εσωτερικό των συναλλαγών συγκυριαρχία προσφέρει μια ματιά στο πώς οι πλούσιοι στη Ρωσία του Πούτιν χρήση ξένων περιουσιών για να αποθηκεύσετε μετρητά.

Ένας πλούσιος ρώσος αγοραστής ήταν ο Αλέξανδρος Γιούζβικ. Το 2010, ο ίδιος και η σύζυγός του αγόρασαν την μονάδα 3901 του Trump Palace στο Sunny Isles για 1,3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας της Φλόριντα. Το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων έχει 2.100 τετραγωνικά πόδια και πανοραμική θέα, σύμφωνα με μια online λίστα ακινήτων.

Από το 2013 έως το 2016, ο Yuzvik ήταν ανώτατο στέλεχος της Spetstroi, μιας κρατικής εταιρείας που πραγματοποίησε έργα κατασκευής σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο ιστότοπος Spetstroi αναφέρει ότι η επιχείρηση συμμετείχε σε κατασκευαστικά έργα στην Ακαδημία Εκπαίδευσης της Μόσχας της FSB, την κύρια υπηρεσία πολιτικών πληροφοριών της Ρωσίας και διαδόχου της KGB. Η Spetstroi πραγματοποίησε επίσης εργασίες κατασκευής στο διοικητικό κτίριο του γενικού προσωπικού της GRU, της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας.

Σε δήλωση που έστειλε στο Reuters, ο Spetstroi είπε ότι ο Yuzvik εργάστηκε εκεί μέχρι να αποχωρήσει τον Μάρτιο του 2016.

Οι υπάλληλοι ορισμένων κρατικών ρωσικών εταιρειών υποχρεούνται συνήθως να αποκαλύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και το εισόδημά τους. Ο Yuzvik και η σύζυγός του υπέβαλαν δήλωση για το 2013. Στη δήλωση αυτή, η οποία είναι διαθέσιμη στο κοινό, απαριθμούνται μόνο περιουσιακά στοιχεία εντός της Ρωσίας. Το condo της Φλώριδας δεν περιλαμβάνεται.

Ο Γιούζβικ δεν μπορούσε να προσεγγιστεί για σχόλιο.

Ο Andrey Truskov, ένας άλλος ιδιοκτήτης ακινήτου Trump, είναι ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Absolute Group LLC, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου που ασχολείται με τη χονδρική ηλεκτρονική, την τραπεζική και την ανάπτυξη ακινήτων, με έργα στη Μόσχα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Η χονδρική ηλεκτρονική επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Absolute στο Reuters. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Η Truskov αγόρασε το διαμέρισμα 1102 στο κτίριο Trump Hollywood για 1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2011. Η μονάδα τριών υπνοδωματίων 3,5 λουτρών είναι 3.100 τετραγωνικά πόδια, σύμφωνα με τις online καταχωρήσεις ακινήτων.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη, ο Truskov επιβεβαίωσε ότι αγόρασε τη μονάδα Trump Hollywood. Είπε ότι το διαμέρισμα της Φλόριντα ήταν η ίδια τιμή με ένα διαμέρισμα τριών δωματίων έξω από τη Μόσχα τότε, και η Φλώριδα ήταν ένα ωραίο μέρος για να έχεις ένα ακίνητο. Είπε ότι η αγορά ήταν μια προσωπική απόφαση που δεν είχε καμία σχέση με την επιχείρησή του.

Αρκετοί πλούσιοι αγοραστές ήταν από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με συνεντεύξεις στη Ρωσία, δημόσια αρχεία της Φλόριντα και τη βάση δεδομένων της εταιρείας Bureau Van Dijk Orbis. Μεταξύ αυτών: ο Alexey Ustaev, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Viking Bank με έδρα την Αγία Πετρούπολη, μια από τις πρώτες ιδιωτικές τράπεζες επενδύσεων που ιδρύθηκαν στη Ρωσία μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Ένας δωρητής σε ορφανοτροφεία και κλαμπ σκακιού στην Αγία Πετρούπολη, ο Ustaev έλαβε βραβεία από το ρωσικό Υπουργείο Αθλητισμού και το εμπορικό επιμελητήριο της Αγίας Πετρούπολης για το τραπεζικό και φιλανθρωπικό έργο του, σύμφωνα με τη βιογραφία του στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

 

Το 2009, η Ustaev αγόρασε τη μονάδα 5006, ένα διαμέρισμα τριών κρεβατιών, 3,5 λουτρών στο συγκρότημα Trump Palace στο Sunny Isles, για 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία της Φλόριντα. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ustaev αγόρασε ένα άλλο διαμέρισμα, ένα ρετιρέ, αυτή τη φορά στην κοντινή συνοικία Trump Royale, για $ 5,2 εκατομμύρια.

Σε απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ερωτήσεις, ο Ustaev δήλωσε ότι αγόρασε τα ακίνητα στα κτίρια Trump για ιδιωτική χρήση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του στις ΗΠΑ. «Ζω στη Ρωσία, δουλεύω στη Ρωσία και πηγαίνω στο εξωτερικό μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς ή για διακοπές», είπε.

Πολλοί από τους ρώσους αγοραστές ήταν από τις επαρχίες της χώρας. Ο ένας είναι ο Oleg Misevra, ένας πλούσιος μεγιστάνας άνθρακα και πρώην διοικητής της αστυνομίας της κυκλοφορίας, των οποίων τα κύρια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας βρίσκονται στο νησί Sakhalin του Ειρηνικού στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Έχει καταλάβει το μάτι του Πούτιν: Σε μια περιφερειακή συνάντηση του Κόμματος Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν το 2010, ο Putin επαίνεσε το έργο της Μισέβρας και πραγματοποίησε μαζί του μια μακρά συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων.

Μια εταιρία που ελέγχει τη Misevra, η Swiss Residence Aliance Inc, αγόρασε το Ρετιρέ # 1 στο Trump Hollywood για $ 6,8 εκατομμύρια το 2010. Το διώροφο έξι υπνοδωματίων είναι 8.200 τετραγωνικά πόδια και μπορεί να υπερηφανεύεται για οροφές 12 ποδιών, σύμφωνα με τις λίστες ακινήτων. Το Misevra δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Μερικοί από αυτούς τους ρώσους αγοραστές φαίνεται να έχουν κάνει καλά στην Αμερική. Ένας άλλος τοπικός πολιτικός, ο Vadim Valeryevich Gataullin, αγόρασε ένα διαμέρισμα για $ 3,5 εκατομμύρια στο Trump Hollywood. Έκανε τη συμφωνία μέσω εταιρείας εγγεγραμμένης στη Φλώριδα, η οποία ονομάζεται VVG Real Estate Investments LLC. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Gataullin πούλησε το διαμέρισμα για $ 4,1 εκατομμύρια σε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα το Delaware, του οποίου ο ιδιοκτήτης δεν έχει ταυτοποιηθεί στα κρατικά αρχεία.

Στις αρχές του 2012, ο Gataullin αγόρασε ένα δεύτερο διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο, μονάδα 2701, για $ 920.000, σύμφωνα με τα αρχεία της Φλόριντα. Αρκετοί μήνες αργότερα, ο Gataullin πώλησε το διαμέρισμα για 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ζευγάρι από τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τα αρχεία των περιουσιακών στοιχείων.

Ο Gataullin προέρχεται από την ημιαυτόνομη Ρωσική Δημοκρατία Bashkortostan, μια πετρελαιοπαραγωγική περιοχή στους πρόποδες των οροσειρών των Ουραλίων. Ο γιος ενός αναπληρωτή περιφερειακού εισαγγελέα, ήταν αναπληρωτής στο περιφερειακό κοινοβούλιο από το 2013 έως το 2015.

 

Ως μέλος του περιφερειακού κοινοβουλίου, έπρεπε να δηλώσει τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία βάσει του ομοσπονδιακού νόμου της Ρωσίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του περιφερειακού κοινοβουλίου της Μπασκορτοστάν. Ένα αντίγραφο της δήλωσης εισοδήματος που υπέβαλε ο Gataullin το 2013, όταν ήταν ακόμη ιδιοκτήτης της δεύτερης μονάδας Trump, δεν περιέχει καμία αναφορά στο διαμέρισμα.

Ο Gataullin δεν απάντησε στα μηνύματα που έστειλε στην εταιρεία του στο Bashkortostan.

Πιο πρόσφατα, η Gataullin επενδύει ενεργά στην περιοχή του Μαϊάμι. Η VVG Real Estate του έχει ξοδέψει τουλάχιστον 28 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσία στο Broward County μεταξύ 2012 και 2016. Επίσης αγόρασε και πώλησε έξι ακίνητα στο Miami Dade County μεταξύ 2015 και 2016 για συνολικό κέρδος 238.400 δολαρίων,

Η VVG είναι επίσης ο εγγεγραμμένος κάτοχος άδειας σε ένα μικρό μοτέλ κοντά στην παραλία στο Χόλιγουντ. Ένας υπάλληλος εκεί είπε στο Reuters ότι ο Gataullin “εμφανίζεται και εξαφανίζεται σαν φάντασμα” και βρισκόταν στη Ρωσία. Ο γραμματέας της εταιρείας χαρτοφυλακίου Gataullin στη Ρωσία είπε στο Reuters στις 17 Μαρτίου ότι δεν είναι στη Ρωσία.

Η αμερικανική εμπειρία ήταν μεικτή για κάποιους αγοραστές του Trump. Μεταξύ αυτών είναι ο Pavel Uglanov, ένας επιχειρηματίας που υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας και ενέργειας στην περιφερειακή κυβέρνηση του Saratov, στην κεντρική Ρωσία, από το 2010 έως το 2011.

Ο Uglanov αγόρασε την μονάδα 3704 του Trump Hollywood στο Χόλιγουντ, Φλόριντα, για $ 1,8 εκατομμύρια το 2012. Πώλησε το διαμέρισμα 3,395 τετραγωνικών ποδιών για 2,9 εκατομμύρια δολάρια δύο χρόνια αργότερα.

 

Πίσω στη Ρωσία, ο Uglanov πραγματοποίησε ανεπιτυχείς διαδρομές για τη συνέλευση της πόλης Saratov το 2006 και το 2011, τη δεύτερη φορά ως μέλος του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν. Αφού άφησε τον αναπληρωτή του υπουργό το 2011, ο Uglanov είπε στην τότε σύζυγό του Anastasia ότι μετακόμισαν στη Φλόριντα.

Η Αναστασία είπε σε μια συνέντευξη στο διαμέρισμά της στο Μαϊάμι ότι ο πρώην σύζυγός της δεν της είπε ποτέ γιατί. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός άνδρα», είπε.

Στο Μαϊάμι, ο Uglanov άνοιξε ένα βενζινάδικο, που ονομάζεται Niko Petroleum. Όταν η επιχείρηση αγωνίστηκε, το πούλησε. Στη συνέχεια ξεκίνησε μια επιχείρηση ναυλωμένων σκαφών και μια επιχείρηση φορτηγών. Αγωνίστηκαν επίσης.

Ο Ουγλάνοφ δεν είχε συνδέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως έκανε στη Ρωσία και δεν κατάλαβε πώς δουλεύουν οι Αμερικανοί, σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Uglanov δημοσίευσε μια φωτογραφία του στον ιστοχώρο του στο Facebook, δίπλα στον Alexander Zaldostanov, ηγέτη της συμμορίας των ποδηλατών. Οι λύκοι και ο Ζαλντοστάνο προσωπικά, υπόκεινται σε οικονομικούς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα μέλη των συμμοριών εισέβαλαν σε μια ναυτική βάση της Ουκρανίας και μια εγκατάσταση αερίου κατά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ένας βοηθός του Zaldostanov δεν απάντησε σε ερωτήσεις του Reuters. Η ομάδα, σε συνεντεύξεις στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρνήθηκε να ανατινάξει τη βάση και την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Ο Ζαλντόστονοφ είχε πολλές συναντήσεις με τον Πούτιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος απένειμε στο Zaldostanov το “μετάλλιο τιμής” της χώρας το 2013.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Uglanov επιβεβαίωσε την αγορά του διαμερίσματος Trump. Είπε ότι ήταν ένα προσωπικό θέμα και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. “Βασικά, η ιδιωτική μου ζωή δεν είναι δική σας επιχείρηση”, είπε.

ΤΟ ΡΑΪΝΑΜΑΚΕΡ

Για τον Dezer, Αμερικανό συνεργάτη του Trump στο Sunny Isles, τα έξι κτίρια ήταν μια νίκη για την οικογένειά του, το Trumps και το Sunny Isles.

Το Trump επισκέφθηκε τους χώρους τουλάχιστον τέσσερις φορές καθώς τα κτίρια – συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου – κατασκευάστηκαν και προωθήθηκαν από το 2001 έως το 2011, σύμφωνα με την Dezer και τους πρώην υπαλλήλους της εταιρείας Dezer. Ο Trump είχε την έγκριση για την εμφάνιση των κτιρίων και των διαμερισμάτων, είπε ο Dezer.

 

“His people were very much involved in quality control and construction,” Dezer said. “They were down here once every quarter checking on us, the progress. They wanted to see we were making money.”

In 2008, when the housing market crashed, buyers defaulted on 900 Trump apartments, according to Dezer. Dezer said he worked hard over the coming years to pay back creditors. Until those 900 apartments were sold off, Trump did not earn any money for them, he added.

Foreign buyers bought into the Trump buildings as the developers dropped their prices after the crash, according to Dezer and local realtors. The majority of these buyers were from South America, with a smaller percentage of Russians and other former Soviet nationals.

Tanya Tsveyer, a realtor whose Russian clients have bought in the Trump buildings, described her customers as primarily business people, including several with investments across the United States and Russia.

“They bought in the Trump because they liked how the buildings fit their lifestyle,” she said, referring to the Russians.

By early 2011, the Trump buildings had started to turn a profit, according to Dezer. He invited Trump to a mortgage burning ceremony to celebrate Dezer’s paying off the project’s $475 million dollar mortgage. Dezer recalled Trump telling him that he planned to run for president.

At the party, Dezer, his father and Trump gleefully set flame to a stack of mortgage documents, applauded by a crowd of tenants from the Trump buildings and local business people. A video of the event shows Trump smiling, joking and working the crowd.

“I was with Michael Jackson when he had the hair burned with the Pepsi, and it was a disaster,” Trump told revelers, referring to the time the pop superstar’s hair caught fire during the 1984 filming of a Pepsi commercial. “I am sitting next to that friggin’ fire, and if my hair goes, I am out of business.”

Dezer and Trump got help selling the condos from Elena Baronoff, who immigrated from the Soviet Union in the 1980s. Baronoff, who grew up in Uzbekistan, had been active in Soviet cultural associations. In Miami, she soon began bringing Russian tour groups to Miami.

Gil Dezer’s father, Michael, recruited Baronoff to work alongside the Dezer corporation. She traveled to Moscow, St Petersburg, France and London to bring in Russian buyers, according to Dezer, selling apartments to them for between $1 million and $2 million. Baronoff was diagnosed with Leukemia in 2014 and died a year later.

“She was huge, she was big for them,” Dezer said, referring to Russian buyers. “No one has filled her shoes.”

Additional reporting by Jack Stubbs in Moscow; John Walcott, Mark Hosenball, Jonathan Landay, Arshad Mohammed and Warren Strobel in Washington; and Astha Rajvanshi in New York.

πηγη  reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση