ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΕΚΤ θα καθυστερήσει την εφαρμογή των οδηγιών της για τα “κόκκινα” δάνεια

1 min read

Η ΕΚΤ θα καθυστερήσει την εφαρμογή των οδηγιών της για τα κόκκινα δάνεια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να καθυστερήσει την εφαρμογή των προτάσεων της για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τράπεζες της Ευρωζώνης, αναφέρει το Reuters το οποίο επικαλείται τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων, η ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καθυστερήσει να θέσει σε ισχύ την πρόταση που απαιτεί από τις τράπεζες να σχηματίζουν μεγαλύτερες προβλέψεις για την κάλυψη νέων “κόκκινων” δανείων τους.

Σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή προβλεπόταν να εφαρμοστεί από την 1 Ιανουαρίου του 2018, ωστόσο τώρα ενδέχεται να εφαρμοστεί μετά από πολλούς μήνες ή ενδεχομένως και μετά από έναν χρόνο.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, η ΕΚΤ πιθανότατα να περιμένει από την Κομισιόν να καταθέσει στις 28 Μαρτίου τη δική της πρόταση για το θέμα των υφιστάμενων κόκκινων δανείων, πριν ανακοινώσει τη δική της κατευθυντήρια γραμμή για τον τρόπο, με τον οποίο οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, ύψους 843 δισ.ευρώ.

Πηγή Πληροφοριών: Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση