ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η αποζημίωση που θα λάβει η ΑΕΚ από την FIFΑ για τον τραυματισμό του Γιόχανσον

1 min read

Η αποζημίωση που θα λάβει η ΑΕΚ από την FIFΑ για τον τραυματισμό του Γιόχανσον

Αποζημίωση η οποία ισοδυναμεί με τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή, θα λάβει η ΑΕΚ από την FIFA για τον τραυματισμό του Γιάκομπ Γιόχανσον.

Ο Σουηδός υπέστη ρήξη χιαστού τη Δευτέρα, στο ματς με την Ιταλία, και θα μείνει εκτός δράσης έως το τέλος της σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις. Η περίπτωσή του είναι τις πλέον χαρακτηριστικές που αφορούν το Clubs Protection Programme (CPP) της FIFA το οποίο σχετίζεται με τις αποζημιώσεις των συλλόγων από τραυματισμούς παικτών κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων εθνικών ομάδων. Το σχέδιο εκπονήθηκε το 2012 και επί της ουσίας προσδιορίζει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη να καλύπτει οικονομικά τους παίκτες κατά το διάστημα της απουσίας τους.

«Αν ένας ποδοσφαιριστής τραυματιστεί σε ατύχημα όταν αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα σε αγώνα “Α” (σ.σ. επίσημα ματς ή αναγνωρισμένα φιλικά), τότε ο σύλλογός του θα αποζημιωθεί για την υποχρέωσή του να εξακολουθήσει να καταβάλει τον συμφωνηθέντα μισθό του παίκτη, παρότι εκείνος είναι προσωρινά μη ικανός να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του» αναφέρει η σχετική νομοθεσία. Με λίγα λόγια, ο μισθός του Γιόχανσον θα καταβάλλεται από την FIFA μέχρι εκείνος να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η τελευταία πρόταση («… να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του») συνήθως ερμηνεύεται ως επιστροφή στις προπονήσεις.

Το πρόγραμμα CPP δεν περιλαμβάνει απεριόριστη… ρευστότητα για τους συλλόγους που δικαιούνται αποζημίωσης. Κατ΄αρχάς το ετήσιο κονδύλι είναι 100.000.000 ευρώ. Το μέγιστο διάστημα κάλυψης αφορά απουσία 365 ημερών και το μέγιστο ποσό 7,5εκ. ευρώ ανά ποδοσφαιριστή. Σε μηνιαία βάση το μέγιστο ποσό είναι 600.000 ευρώ, που θα έπαιρνε για παράδειγμα η Ρεάλ Μαδρίτης αν έμενε εκτός για ένα μήνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα υπόλοιπα 3.000.000 που αφορούν της μηνιαίες αποδοχές του, δεν καλύπτονται από την FIFA.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση