ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! Μετά τους Ρώσικους S-400 η Τουρκία εξοπλίζεται και με… (ΦΩΤΟ)

1 min read

stratos_tourkia

Μετά τους S-400 από τη Ρωσία, ο Ερντογάν ενισχύει την άμυνά του αγοράζοντας πυραύλους και από γαλλο-ιταλική κοινοπραξία.

Η Τουρκία υπέγραψε επιστολή πρόθεσης με τη Γαλλία και την Ιταλία την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 για την ενίσχυση της συνεργασίας σε κοινά αμυντικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αντιαεροπορίας και πυραυλικής άμυνας, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Ως πρώτο βήμα, σύμφωνα με το thinknews.gr, η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία EUROSAM και οι τουρκικές εταιρείες θα εξετάσουν ένα σύστημα βασισμένο στο σύστημα πυραύλων SAMP-T που παράγει η EUROSAM και θα καθορίσουν τις κοινές ανάγκες των τριών χωρών, ανέφεραν οι πηγές.

Η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους S-400, μια απόφαση που θεωρήθηκε από ορισμένες χώρες-μέλη ως απόρριψη της συμμαχίας, λόγω της έντασης με τη Μόσχα για την Ουκρανία και τη Συρία.

Η ρωσική συμφωνία εγείρει επίσης ανησυχίες, επειδή τα όπλα δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην άμυνα του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την κοινοπραξία EUROSAM και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε τον Οκτώβριο 2017, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, του είπε ότι η Άγκυρα συζητά για την αγορά συστημάτων αεράμυνας από τη Γαλλία και την Ιταλία, μαζί με τους πυραύλους S-400.

Οι πηγές του υπουργείου άμυνας ανέφεραν ότι η Τουρκία, η Γαλλία και η Ιταλία θα ενισχύσουν τη συνεργασία για την από κοινού παραγωγή στρατιωτικών ηλεκτρονικών συστημάτων, λογισμικού και συστημάτων προσομοίωσης και εξοπλισμού πολέμου, καθώς και συστημάτων αντιαεροπορίας και πυραυλικής άμυνας.

Η επιστολή πρόθεσης υπογράφηκε στις Βρυξέλλες, όπου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Nurettin Canikli παρέστη σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τη νέα συμφωνία ως «το επόμενο μεγάλο βήμα» της Τουρκίας στον τομέα των εξοπλισμών μετά τη συμφωνία για τους S-400.

samp-t2

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση