Τρ. Νοέ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η “Άννα Καρενίνα” απαγορεύτηκε στο ουκρανικό θέατρο λόγω της ρωσικής γλώσσας

1 min read

Το παιχνίδι ρωσικής γλώσσας “Άννα Καρέινινα” απαγορεύθηκε να εμφανίζεται στο θέατρο του Χμελνίτσκι στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρθηκε από την ηθοποιό Olga Sumskaya, η οποία παίζει τον κύριο ρόλο στην παραγωγή.

“Απαγορεύουν τον Λέοντα Τολστόι στην αρχική γλώσσα, και εν τω μεταξύ αυτό το έργο περιλαμβάνεται στο σχολικό πρόγραμμα ως ξένη λογοτεχνία», – παραθέτει ουκρανική έκδοση του “Vesti” .

Σύμφωνα με το Sumskaya, για τον ίδιο λόγο στο θέατρο οι παραστάσεις του Homo Soveticus κλαπούνταν σύμφωνα με το έργο του Viktor Shenderovich και του ρωσόφωνου Κιέβου θέατρο “Μαύρη Πλατεία”.

Όπως είπε ο ηθοποιός Vitaly Borisyuk, ο διευθυντής του θεάτρου είναι υπεύθυνος για την ακύρωση των παραστάσεων στο Khmelnitsky. Τόνισε ότι “σε νομοθετικό επίπεδο” στην Ουκρανία δεν απαγορεύεται να δείχνει παραγωγές ρωσικής γλώσσας.

“Αυτό που δεν έχει συνταγογραφηθεί είναι ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να μιλάνε μόνο στην ουκρανική γλώσσα”, πρόσθεσε ο Μπόριτσουκ.

Τον Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Poroshenko υπέγραψε το νόμο «για την εκπαίδευση». Σύμφωνα με το έγγραφο, από το Σεπτέμβρη του 2018 τα παιδιά των εκπροσώπων των εθνικών μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα είναι σε θέση να σπουδάσουν στο γυμνάσιο μόνο στην ουκρανική γλώσσα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.