ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ηφαιστίων: Δύσκολη νύχτα σε Βίλια και Θήβα! Το έστρωσε στα βόρεια προάστια της Αττικής

1 min read

“Θαμμένα” κάτω από το χιόνι παραμένουν τα Βίλια με την κατάσταση να είναι εξαιρετική δύσκολη στην πόλη και τις γύρω περιοχές. Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική και στην Βοιωτία στην περιοχή της Θήβας. Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Ηφαιστίων – Που απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στην Αττική. Τι καιρό περιμένουμε την Τρίτη το πρωί. Αναλυτική πρόβλεψη.

O Ηφαιστίων συνεχίζει να σφυροκοπά ανελέητα τη χώρα με τα προβλήματα να είναι μεγάλα και έντονα σε αρκετές περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας. Προβλήματα που γίνεται ακόμη εντονότερα από τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπάρχουν κυρίως στην περιοχή της Θήβας σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία των ζημιών που έχουν προκύψει στο Δίκτυο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού που έχει φέρει ο Ηφαιστίων.

Αναλυτικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στα χωριά Άσκρη, Νεοχώρι και Αγ. Βασίλειος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των Λεύκτρων και του περίπου μισού τμήματος του Καπαρελλίου. Στην Αττική, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης,

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια

Στα Βίλια η κατάσταση είναι κρίσιμη και η νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους με το χιόνι στην περιοχή να είναι πυκνό καθώς στην περιοχή “παντρεύτηκαν” η κακοκαιρία Ζηνοβία με την κακοκαιρία Ηφαιστίων. Το χιόνι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 50 εκατοστά και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και τα σπίτια έχουν θαφτεί και πάλι κάτω από το χιόνι και να γίνονται προσπάθειες να μπορέσουν να καθαριστούν οι είσοδοι των σπιτιών.

Ο στόχος των τοπικών αρχών είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς το χιόνι αρχίζει και γίνεται πάγος και η μετακίνηση ακόμη και των πεζών είναι επικίνδυνη. Τα πάντα έχουν σκεπαστεί από ένα λευκό πέπλο ενώ πολλοί κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και ο κίνδυνος ανάγκης απεγκλωβισμού είναι μεγάλος. Φόβος υπάρχει και για την ηλεκτροδότηση καθώς το ρεύμα έπεσε το απόγευμα της Δευτέρα για λίγο αλλά ευτυχώς επανήλθε.
  

Άσπρισε ο Διόνυσος, η Πεντέλη και η Ιπποκράτειος Πολιτεία

Τα βόρεια προάστια της Αττικής είδαν και πάλι άσπρη μέρα από την κακοκαιρία Ηφαιστίων καθώς από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση και μέσα σε λίγες ώρες το έστρωσε στην Πεντέλη, τον Διόνυσο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο. Το σκοτάδι έχει πέσει και χρειάζεται τεράστια προσοχή καθώς το χιόνι μετατρέπεται σε πάγο και η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τους οδηγούς.

Που απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Αττική

Συγκεκριμένα λόγω της κακοκαιρίας Ηφαιστίων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της χιονόπτωσης, στις εξής περιοχές:-Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του εστιατορίου “Ζυγός”, στο ρεύμα προς καζίνο.

-Στην Πεντέλη, επί της οδού Κλεισθένης και λεωφόρου Πεντέλης, από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη.

Επίσης, κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού. 

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 22ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Ηφαιστίων: Τι καιρό περιμένουμε την Τρίτη

Μέχρι αύριο το πρωί θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές οι χιονοπτώσεις αν και σταδιακά θα αρχίζουν και θα λιγοστεύουν τόσο στην Αττική όσο και στη Βοιωτία, ενώ από το βράδυ της Τρίτης με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κακοκαιρία Ηφαιστίων θα μας αποχαιρετήσει.

Δημοσίευση στα Social Media