Πε. Νοέ 26th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιχειρησιακές με μπόνους κουπόνια και κούτες τσιγάρα!

1 min read

Σε κυρίαρχο είδος συμβάσεων έχουν εξελιχθεί αυτές των εταιριών με τους εργαζομένους, που, εκτός από περικοπές, έχουν και κάποια είδη παροχών, τα οποία χρειάζονται φαντασία για να προβλεφθούν

Από την
Αγγελική Μαρίνου

Σε κυρίαρχη μορφή εργασίας έχουν εξελιχθεί οι επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς μέσα στα έξι τελευταία έτη έχουν υπογραφεί 2.464 επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, 113 κλαδικές και μόλις 38 τοπικές ομοιοεπαγγελματικές.
Το σκηνικό των συλλογικών συμβάσεων, που τόσο «διαφήμιζε» πως θα επαναφέρει η κυβέρνηση, αποτελεί παρελθόν, καθώς οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν έναντι των κλαδικών όσο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο.

Στις επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη προβλέπονται κυρίως μειώσεις μισθών και ρήτρες ανεργίας, όμως δεν λείπουν και κοινωνικές παροχές, όπως κατασκηνώσεις, παιδικοί σταθμοί, σχολικά επιδόματα κ.ά.
Ωστόσο, σε μερικές συμβάσεις δεν λείπει η… φαντασία, καθώς προβλέπονται από άτοκα δάνεια για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων έως επιδόματα (αν πιάσεις τον) κλέφτη. Υπάρχουν επιχειρήσεις που προσφέρουν ημερήσιο επίδομα σίτισης (αξίας 5 ευρώ) συν ένα μπουκάλι γάλα, ενώ άλλες αναλαμβάνουν το αντίτιμο χρήσης ταξί σε περίπτωση που κληθούν εκτάκτως στην εταιρία.

Ατοκα δάνεια για την αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεών τους προβλέπει, τέλος, η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ειδικότερα, ο ΔΑΑ έχει εφαρμόσει πρόγραμμα προσωπικών δανείων προς το προσωπικό της εταιρίας με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων οικονομικών αναγκών (φορολογικές επιβαρύνσεις κ.λπ.).

Δικαιούχοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι και τον τίτλο του Head, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και κατόπιν αιτιολογημένης αίτησής τους. Ο εργαζόμενος δύναται να αιτηθεί νέο δάνειο μόνο μετά την πλήρη αποπληρωμή του προηγουμένου.

Οσον αφορά το ποσό του δανείου, θα ανέρχεται μέχρι δύο ονομαστικούς μηνιαίους μισθούς μεικτούς, με συνολικό ανώτατο όριο τα 5.000 ευρώ. Το επιτόκιο είναι μηδενικό και η διάρκεια του δανείου θα είναι μέχρι 18 μήνες. Η εταιρία Παπαστράτος προσφέρει κουπόνι 80 ευρώ για αγορά σχολικών ειδών σε κάθε τέκνο εργαζομένου που πάει σχολείο (υποχρεωτική εκπαίδευση), 400 ευρώ για το τρίτο παιδί και από 300 ευρώ τον χρόνο επιπλέον για καθένα πέραν του τρίτου, αλλά και 300 ευρώ τον χρόνο σε γονείς παιδιών με αναπηρία. Επίσης, προσφέρεται πριμ παραγωγικότητας 2% επί των ετήσιων αποδοχών, αν το ετήσιο αποτέλεσμα φτάνει στο 100% του στόχου.

Τέλος, η εταιρία προσφέρει στους εργαζομένους της τρεις κούτες τσιγάρα τον μήνα από τις μάρκες που παράγονται στα εργοστάσιά της, συν μία επιπλέον τα Χριστούγεννα. Η επιχειρησιακή σύμβαση έχει διάρκεια έως τις 31/12/2018.
Μία φιάλη γάλα την ημέρα και ένα κουπόνι σίτισης αξίας 4,8 ευρώ προσφέρουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο των προνομίων που προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι με ισχύ έως το τέλος του 2019.
Παράλληλα, η εταιρία αναλαμβάνει το κόστος κατασκηνωτικού προγράμματος για τα παιδιά των εργαζομένων, τα έξοδα βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, σχολικό βοήθημα 216 ευρώ, επιδοτούμενες τετραήμερες, πενθήμερες και εξαήμερες εκδρομές και έντοκα δάνεια έως 10.000 ευρώ (στεγαστικό) και 3.500 ευρώ (καταναλωτικό). Επίσης, επίδομα γάμου 500 ευρώ και απόκτησης τέκνου 400 ευρώ.

Μεταξύ των άλλων προνομίων του ομίλου περιλαμβάνεται το επίδομα αυξημένων οικογενειακών βαρών (29,35 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα παιδιά και 58,69 ευρώ για καθένα από τα επόμενα), το επίδομα ετοιμότητας (20 ευρώ/ημέρα), ενώ σε περίπτωση έκτακτης κλήσης για εργασία προσφέρεται το αντίτιμο του ταξί που θα χρησιμοποιήσουν.

Τέλος, στους εργαζομένους που συμπληρώνουν 15, 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας η εταιρία προσφέρει δώρο αξίας 206 ευρώ, 408 ευρώ και 815 ευρώ, αντίστοιχα.

πηγη  dimokratianews

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.