ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εξτρα «μπόνους» σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με αποδέκτες τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς

1 min read

Εξτρα «μπόνους» σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με αποδέκτες τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς

Επιπλέον κεφάλαια εγκρίθηκαν για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», αυξάνοντας τον αριθμό των ενταγμένων προς ενίσχυση εταιρειών.

Στην επέκταση του προγράμματος ΕΣΠΑ προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση. Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος με 80 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθούν άλλες 1.769 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «προικοδότηση» του προγράμματος με επιπλέον πόρους είναι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους, με τη συνολική δημόσια δαπάνη (κοινοτική και εθνική συμμετοχή) να ανέρχεται πλέον στα 310 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι στην αρχική του προκήρυξη, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 110 εκ. ευρώ, ενώ με ανάλογη απόφαση τον περασμένο Ιούλιο, προστέθηκαν άλλα 120 εκ. ευρώ. Με τη διεύρυνση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου προγράμματος, οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν θα ανέλθουν στις 6.181 όταν το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί για ενίσχυση από τη δράση ανέρχονται στα 9.577. Προκύπτει συνεπώς, ότι με τα κονδύλια που έχουν δεσμευθεί για το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτηθεί το 64,5% των αιτηθέντων. Ποσοστό, ιδιαίτερα υψηλό, αν ληφθούν υπόψη οι αντίστοιχες αναλογίες σε άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και με τον προϋπολογισμό στα 110 εκατ. ευρώ, προκρίθηκαν για χρηματοδότηση 2.072 επιχειρήσεις. Με την αύξηση του προϋπολογισμού στα 230 εκ. ευρώ (110 συν 120 εκ. ευρώ) προστέθηκαν άλλες 2.340 επιχειρήσεις, ενώ με τη τελευταία αύξηση τα συν 80 εκ. προτίθενται άλλες 1.769 επιχειρήσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση