ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ελληνικά όπλα στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους;

1 min read

https://4.bp.blogspot.com/-uTIn209dvJs/WiRlgj5BrKI/AAAAAAAAlsw/dPew82CNEn4T0H28_yHC-0a_YThjouXWgCLcBGAs/s1600/67398E1EABFD66250DC8908FEA974472.jpg

Σε συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος αναφέρει πως «πρώτη φορά αισθάνεται αυτό που λέγανε παλιά οι αριστεροί, τις διώξεις του παρακράτους». «Πρόκειται για παρακρατικούς μηχανισμούς οι οποίοι λειτουργούν με ανθρώπους που είναι στο σύστημα και διώκουν με οποιονδήποτε τρόπο πολιτικούς αντιπάλους τους» δηλώνει.

Νέες αποκαλύψεις για την εξαγωγή οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και την εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα, στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρεία του μεσάζοντα Παπαδόπουλου, εντοπίστηκε από ευρωπαϊκές υπηρεσίες και την CIA στη συριακή πόλη Ράκα. Οι ξένες υπηρεσίες διεξαγάγουν έλεγχο στην μέχρι πρόσφατα πρωτεύουσα του ISIS για τον εντοπισμό όπλων που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με την Ελευθερία του Τύπου, ενώ το αίτημα του Βασίλη Παπαδόπουλου αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων, οι Σαουδάραβες που είχαν επισκεφτεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόνο για 100.000 από αυτά, με αποτέλεσμα να προκληθεί το ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα  καθώς εκτιμήθηκε ότι τα υπόλοιπα 200 χιλιάδες βλήματα θα διοχετεύονταν στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

«Το δημόσιο υπέστη ζημία τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ από δυνητικές πωλήσεις στρατιωτικού υλικού που δεν πραγματοποιήθηκαν, υποστηρίζει από μεριάς του Βασίλειος Παπαδόπουλος.

«Οι δυνατότητες της εταιρείας μου δεν είναι μόνο με τη Σαουδική Αραβία, είναι και με άλλες χώρες. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για να εκποιηθούν αυτά τα προϊόντα» υποστηρίζει ο μεσάζων. «Εκεί που φτάσαμε, όμως, δεν έγινε τίποτα. Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τορπίλισαν όλη αυτήν την προσπάθεια» σχολίασε ακόμα στο Real News.

Ο μεσάζων προσπαθεί να δικαιολογήσει και το γεγονός ότι ενώ ζητούσε να αγοράσει 300.000 βλήματα η επίσημη αποστολή του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας που έφτασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 29 Αυγούστους ζήτησε μόλις τα 100.000 βλήματα. Όπως υποστηρίζει, το Ριάντ ζήτησε άμεση παράδοση 100.000 βλημάτων ως μέρος της υπάρχουσας διακρατικής συμφωνίας, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύει την αναγνώριση εκ μέρους του της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος αναφέρει πως «πρώτη φορά αισθάνεται  αυτό που λέγανε παλιά οι αριστεροί, τις διώξεις του παρακράτους». «Πρόκειται για παρακρατικούς μηχανισμούς οι οποίοι λειτουργούν με ανθρώπους που είναι στο σύστημα και διώκουν με οποιονδήποτε τρόπο πολιτικούς αντιπάλους τους» δηλώνει.

«Η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της ΝΔ ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του» σχολιάζει στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ σε άλλη ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζει δηκτικά ότι «ο Πάνος Καμμένος φαντασιώνεται συμμορίες που τον πολεμούν, προφανώς γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

«Η μόνη συμμορία που υπάρχει είναι αυτή που απεργαζόταν στο σκοτάδι την πώληση αμυντικού υλικού και το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν αρχηγός της ήταν ο Υπουργός Αμύνης» καταλήγει στην αιχμηρή της δήλωση η Πειραιώς.

«Για πρώτη φορά πολιτικό κόμμα γίνεται γραφείο Τύπου συγκεκριμένης συμμορίας, την οποία διερευνά η Αστυνομία» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ απαντώντας στη ΝΔ. «Σε λίγο, το μόνο που θα απομένει, είναι οι επιθέσεις σε εισαγγελείς επειδή κάνουν τη δουλειά τους» προσθέτουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu