ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εισιτήριο στις εισόδους των εκκλησιών θέλει να βάλει ο Μακρόν – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Εισιτήριο στις εισόδους των εκκλησιών θέλει να βάλει ο Μακρόν - ΒΙΝΤΕΟ

Της Μαρίας Δεναξά

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στη Γαλλίαοι δηλώσεις του Στεφάν Μπερν, υπεύθυνου για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γαλλίας, να μπει εισιτήριο στις εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς, με στόχο τα έσοδα να συμβάλλουν στη συντήρηση τους. Είσοδο πληρώνουν οι τουρίστες σε εκκλησίες στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ισπανία και την Ιταλία.

Η απάντηση των εκπροσώπων της καθολικής εκκλησίας της Γαλλίας, ήταν ένα κατηγορηματικό Όχι. «Η προσευχή δεν έχει τιμή. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε δωρεάν πρόσβαση στους τόπους λατρείας» διαμήνυσαν στον Στεφαν Μπερν, ο οποίος διευκρίνισε ότι η είσοδος δεν θα είναι για τους πιστούς τις ώρες της θείας λειτουργίας, αλλά για τους τουρίστες.

“Οι εκκλησίες όπως και οι καθεδρικοί ναοί εξαιτίας του νομου του 1905 εχουν διατεθεί αποκλειστικά και δωρεάν στην καθολική θρησκεία και όπως εξυπακούεται είναι δωρεάν για όποιον θέλει να τα επισκεφθεί”, δηλώνει ο Μαξίμ Κιουμουνέλ Γενικός Γραμματέας παρατηρητηρίου για την εκκλησιαστική περιουσία.

“Στον καθεδρικό ναό της Αμιέν έχουμε 5000-6000 επισκέπτες τον χρόνο. Αν κάποια στιγμή υπάρξει «είσοδος» τότε θα μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών”, αναφέρει ο Ουμπέρ Φλάντρ Αναπληρωτής διευθυντής της πολιτιστικής κληρονομιάς πόλης Αμιέν.
“Για μνημεία σαν κι αυτό, ναι θα ήμουν έτοιμος να πληρώσω. Δεν με ενοχλεί ακόμα και να κάνω δωρεά”, λέει ένας τουρίστας που επισκέφθηκε την Παναγία των Παρισίων.”Είναι πολύ καλό που είναι δωρεάν . Αν ήταν επί πληρωμή και ακριβά σίγουρα δεν θα την επισκεπτόμαστε”, αναφέρει μια άλλη τουρίστρια.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτο: Jean-Sébastien Evrard-AFP

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση