ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δόθηκε παράταση μέχρι την Τρίτη 2 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

1 min read

τέλη κυκλοφορίας του 2018

Περιθώριο άλλες 4 ημέρες, μέχρι και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου που είναι επόμενη εργάσιμη μέρα μετά την λήξη της διορίας για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας (η οποία τυπικά λήγει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου) θα έχουν τελικά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προκειμένου να πληρώσουν χωρίς να επωμιστούν τα βαρύ πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία.

Την ενημέρωση αυτή την έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όχι όμως στους πολίτες αλλά στις τράπεζες, οι οποίες πληροφορούν τους πολίτες πως προβλέπεται παράταση τεσσάρων ημερών.

Στην πράξη πάντως, οι τράπεζες γνώριζαν από το πρωί και έδιναν και σχετική πληροφόρηση στους πελάτες τους, ότι «μετά από ενημέρωση που υπήρξε από το υπουργείο Οικονομικών» η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των τελών κυκλοφορίας του οικονομικού έτους  2018 παρατείνεται μέχρι την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018.

Από το υπουργείο Οικονομικών εξηγούσαν εκ των υστέρων ότι δεν πρόκειται για «παράταση» αλλά για αυτόματη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας επειδή πέφτει σε αργία Κυριακής. Ωστόσο και προ ημερών που είχε ερωτηθεί σχετικά το υπουργείο Οικονομικών δεν έδινε την ίδια απάντηση, προφανώς για να πιεστούν οι υπόχρεοι να πληρώσουν το ταχύτερο τα τέλη μέχρι την Παρασκευή. Και αυτό  μάλιστα παρότι, ο Αστικός Κώδικας προβλέπει την μεταφορά των προθεσμιών που λήγουν σε ημέρα αργίας, στην επόμενη εργάσιμη.

Διευκρινίζεται πάντως ότι οι υπόλοιπες διορίες που λήγουν κανονικά αύριο, όπως για πληρωμή δόσεων, ΕΝΦΙΑ κλπ δεν μεταφέρονται.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση