ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Διαφθορά στη Σαουδική Αραβία: Οι τράπεζες πάγωσαν 1.200 λογαριασμούς

1 min read

Διαφθορά στη Σαουδική Αραβία: Οι τράπεζες πάγωσαν 1.200 λογαριασμούς

Περισσότερους από 1.200 τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών και εταιρειών ” πάγωσαν”οι τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο βασίλειο, σύμφωνα με δικηγόρους και τραπεζικές πηγές, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Δεκάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας, αξιωματούχοι και επιχειρηματίες, έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δωροδοκία, εκβιασμό και κατάχρηση δημόσιας θέσης για προσωπικό όφελος.

Σημειώνεται ότι, από την Κυριακή, η κεντρική τράπεζα διευρύνει ολοένα και περισσότερο τον κατάλογο με τους λογαριασμούς για τους οποίους ζητά να παγώσουν, σχεδόν ανά μία ώρα, όπως ανέφερε ένας τραπεζίτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επειδή δεν είχε την άδεια να μιλήσει σε μέσα ενημέρωσης.

Ο τραπεζίτης δεν αποκάλυψε τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση, ωστόσο είπε ότι αυτές δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Όπως υποστήριξε, αν το πάγωμα των λογαριασμών παραμείνει εν ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να πληγούν οι καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η καταβολή των μισθών στους υπαλλήλους ή η αποπληρωμή των πιστωτών.

Πάντως, ένας άλλος τραπεζίτης διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι από τους “παγωμένους” λογαριασμούς ανήκουν σε ιδιώτες και όχι σε εταιρείες.

Ο εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας δεν ήταν διαθέσιμος, ώστε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος είναι πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Kingdom Holding, ο ιδρυτής της Al Tayyar Travel, Νάσερ μπιν Ακίλ αλ Ταγιάρ και ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Red Sea International, Αμρ αλ Ντάμπαγ.

Οι μετοχές και των τριών εταιρειών κατέγραψαν πτώση 9%-10% σήμερα, αν και οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση